Politică

Senatorul PNL Costel Şoptică: „Guvernul ar putea fi acuzat de subminarea securităţii naţionale”

senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani
senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani
senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani
senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

COMUNICAT DE PRESĂ: Una dintre problemele abordate de senatorul Costel Şoptică, preşedintele PNL Botoşani, a fost cea legată de pierderile generate de defrişările masive ale pădurilor din România.

În acest sens, liderul liberal s-a adresat oficial, în cadrul unei interpelări parlamentare, ministrului Apelor şi Pădurilor, căruia i-a solicitat lămuriri faţă de subiectul amintit.



„România a ajuns în prezent o ţară extrem de săracă în păduri, cu un procent de împădurire de aproximativ 27%, după ce în urmă cu 200 de ani aveam aproximativ 60%. Comparativ, procentul de împădurire pentru Slovacia este de 63%, Austria 47%, Bosnia 43%, Slovacia 41%, iar media Uniunii Europene este de 42%”, a afirmat Costel Şoptică în documentul citat.

În finalul interpelării, parlamentarul botoşănean a cerut răspuns la următoarele aspecte: „1. Care sunt cauzele defrişărilor masive din ultimii 27 de ani din România, şi din judeţul Botoşani, şi câtă suprafaţă de pădure s-a pierdut în total?; 2. Ce pierderi financiare a avut România, în general, şi judeţul Botoşani, în special, de pe urma tăierilor incontrolabile ale pădurilor?; 3. Are România o strategie privind împăduririle şi, dacă da, ce presupune aceasta?”.



„În ciuda declaraţiilor sforăitoare ale actualilor guvernanţi, aceştia nu au reuşit până acum să rezolve problemele defrişărilor masive a aurului verde din ţară, iar pierderile survenite în urma acestui jaf de proporţii sunt enorme! Guvernarea PSD continuă sfidarea la adresa românilor, iar distrugerea pădurilor continuă fără ca vinovaţii să fie traşi la răspundere. Astfel, Guvernul ar putea fi acuzat de subminarea securităţii naţionale, deoarece dezinteresul pentru defrişările uriaşe ale pădurilor noastre pune în pericol însăşi viaţa viitoarelor generaţii”, a concluzionat senatorul botoşănean.