Vă vine să credeți asta? Liderul PNL Botoșani cere PSD-ului să majoreze salariile la o instituție publică

0

După un an de zile în care liberalii au acuzat PSD că a promis majorări salariale nesustenabile, liderul PNL Botoșani cere partidului de guvernământ să majoreze salariile la o instituție publică.

 

Senatorul liberal Costel Şoptică, liderul PNL Botoșani, ia apărarea angajaţilor AJOFM Botoşani, prezentând solicitările acestora ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, într-o interpelare parlamentară.

 

 

 

„Salariaţii AJOFM Botoşani solicită o majorare salarială cu 15%, aceştia prezentându-şi doleanţele în cadrul unui protest organizat zilele trecute în faţa instituţiei. Angajaţii afirmă că Legea salarizării unice în sistemul bugetar prevede o majorare de complexitate de 15% pentru funcţionarii din Ministerul Muncii, şi acuză conducerea instituţiei că refuză să acorde această mărire”, a argumentat preşedintele PNL Botoşani, în demersul adresat conducerii MMJS.

 

 

 

Având în vedere situaţia expusă, parlamentarul PNL a cerut un răspuns ministrului Vasilescu la doleanţele funcţionarilor AJOFM Botoşani.

„Am solicitat acordarea acelui spor de complexitate salariaţilor AJOFM, deoarece, dacă este prevăzut de lege, sunt îndrituiţi să îl primească! Din ceea ce am văzut în ultima perioadă, promisiunile ministrului Muncii potrivit cărora niciun salariu din România nu va scădea, au rămas doar la stadiul de poveşti nemuritoare”, a adăugat Șoptică, care este și preşedintele Comisiei de abuzuri şi petiţii din Senatul României.

 

 

loading…