Politică

Rezoluție a Organizației PSD Botoșani privind susținerea programului de Guvernare 2018-2020 și a Guvernului condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă

Comunicat de presă:  

Organizația PSD Botoșani își exprimă susținerea deplină pentru Guvernul condus de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, având în vedere că la mai puțin de o lună de la învestitură, premierul a făcut dovada determinării sale de a guverna în strânsă și bună colaborare atât cu reprezentanții societății civile, sindicatelor și patronatelor, cât și cu liderii Uniunii Europene, în beneficiul României.

 

Principalele măsuri ale premierului României au pus în valoare experiența sa de fost europarlamentar și reprezintă în mod cert începutul unei noi etape, de conlucrare benefică atât cu instituțiile din România, cât și cu autoritățile și reprezentanții Uniunii Europene.

 

Viorica Dăncilă a dovedit că este deschisă la dialog și a luat imediat atitudine pentru rezolvarea cazurilor punctuale prin care au fost afectate veniturile anumitor categorii de salariați, astfel încât să  nu aibă de suferit nicio persoană.

 

PSD Botoșani își exprimă convingerea că prim-ministru Viorica Dăncilă și toată echipa guvernamentală are toată deschiderea pentru o colaborare directă și constructivă, care să facă posibilă  implementarea pe mai departe a programului de guvernare propus românilor la finalul anului 2016, precum și promovarea unei agende europene ambițioase, pe durata președinției române a Cosiliului Uniunii Europene la începutul anului 2019.

 

Toți membrii Organizației Județene a Partidului Social Democrat susțin programul de guvernare pentru perioada 2018-2020, care a fost votat de Parlamentul României, întrucât reprezintă o garanție a continuării aplicării unor măsuri fiscale și sociale care au adus, în anul 2017, o creștere economică de 7,1% pentru țara noastră.

 

Este pentru prima dată când alegătorilor li s-a prezentat un program detaliat de guvernare, cu măsuri concrete de creștere a veniturilor românilor, de reducere a fiscalității și de creștere a clasei de mijloc din România, cu proiecții economice foarte precise pentru fiecare an de guvernare care a și fost pus în practică. Este primul program de guvernare prin care a început în mod real să se reducă din decalajul față de celelalte state din Uniunea Europeană.

 

Având în vedere, argumentele prezentate, Organizația PSD Botoșani își declară. prin această rezoluție. deschiderea și sprijinul față de aplicarea programului de Guvernare pentru 2018-2020 și a Guvernului condus de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă.

 

Organizația PSD Botoșani

 

Semnează, în numele membrilor organizației,

 

Președinte

 

Doina-Elena Federovici