Liberalii îi cer lui Macaleţi să semneze Declaraţia de Unire între România şi Basarabia

0

Luni, 2 aprilie 2018, consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal, au depus, la secretariatul Consiliului Judeţean Botoşani, o solicitare de iniţiere a unui proiect de hotărâre privind semnarea Declaraţiei de Unire între România şi Republica Moldova.

Liberalii susţin că având în vedere că mai multe administraţii publice din ţară au adoptat şi semnat Declaraţia de Unire, este un gest de responsabilitate şi de normalitate întocmirea acestui act simbolic, însă cu încărcătură istorică deosebit de puternică.

 În contextul politic şi istoric actual, în care graniţele celor două ţări sunt deschise deopotrivă, este absolut necesar să dăm semnalul unităţii şi a dorinţei de înfrăţire, susţin liberalii.

Partidul Naţional Liberal a contribuit decisiv la unirea Basarabiei cu Patria Mamă, România. Astăzi, o sută de ani mai târziu, Partidul Naţional Liberal pledează deschis pentru aceeaşi cauză naţională: unirea Republicii Moldova cu România.

 Consilierii judeţeni PNL îşi exprimă regretul pentru lipsa de atitudine şi iniţiativă a conducerii PSD a Consiliului Judeţean Botoşani de a fi stabilit deja o agendă publică pentru marcarea anului centenar şi în acelaşi timp, de a fi adus în atenţia cetăţenilor mesajul de unire al tuturor românilor, fie că vorbim de România,  fie că vorbim de Republica Moldova, au transmis consilierii judeţeni PNL printr-un comunicat de presă.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *