Deputatul Lupașcu lansează concursul de desene ,,Teatrul Mihai Eminescu văzut prin ochi de copil’’

0

Cum ar trebui să arate Teatrul Mihai Eminescu după modernizare

La inițiativa Deputatului PSD Costel Lupașcu, tinerii talentați din Municipiul Botoșani sunt invitaţi să participe la un concurs de desene cu tema ,,Teatrul Mihai Eminescu văzut prin ochi de copil”, ce are drept scop principal implicarea elevilor botoșăneni într-un exercițiu artistic prin care își pot exprima viziunea despre cum poate arăta Teatrul Mihai Eminescu după restaurare și consolidare. Mai mult ca oricând, în Anul Centenarului trebuie să ne gândim la un lucru esenţial pentru noi toţi, de aceea trebuie să respectăm și să promovăm simbolurile locale.

Concursul de desene este bazat pe principiile unei societăţi echilibrate, în care fiecare tânăr îşi poate exprima liber opinia, oferindu-i-se şansa de a contribui în mod activ şi continuu la bunul mers al comunităţii locale, școlare şi nu numai.
,,În fiecare an pe data de 2 mai sărbătorim Ziua Naţională a Tineretului de aceea, am hotărât să lansez o provocare tuturor elevilor din Municipiul Botoșani și să îi invit să participe la un concurs de desene cu tema ,,Teatrul Mihai Eminescu văzut prin ochi de copil’’.  Am ales ca temă a acestui concurs Teatrul ,,Mihai Eminescu” din Botoşani deoarece are o vechime de 104 ani, fiind o bijuterie arhitectonică a Botoşaniului de la început de secol XX. Teatrul este un simbol și un reper cultural al județului, fiind unul din cele mai vechi monumente istorice, clădire de patrimoniu din zona Moldovei și ca fiecare botoșănean, îmi doresc ca acesta să își recapete strălucirea și utilitatea de altădată.’’ 

Toți cei interesați vor putea propune lucrări pentru concursul de desene ,,Teatrul Mihai Eminescu văzut prin ochi de copil’’ prin depunerea la sediul Cabinetului Parlamentar din strada Piaţa Revoluţiei nr. 1-3, parter, cam. 2, Clădirea Prefecturii Botoșani. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să urmăriți pagina de Facebook a Deputatului Costel Lupașcu, iar alte informații suplimentare le puteti obține la numărul de telefon 0753.661.417 și e-mail costel.lupascu17@gmail.com

Rugăm toți participanții ca pe spatele desenului, să trecă numele și prenumele, clasa şi școala de proveniență. Inspiraţia şi creativitatea ştim că nu lipsesc în rândul tinerilor, aşa că suntem nerăbdători să primim desenele elevilor! Premierea tuturor participanților și vernisarea expoziției va avea loc vineri, 1 iunie 2018 în Parcul Mihai Eminescu.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *