După modernizarea Botoșani-Târgu Frumos urmează drum direct cu autostrada Iași-Târgu Neamț

0

Sursa foto: Adevarul.ro

Anunțul momentului pentru județul Botoșani și economia zonei!

 

În această săptămână a fost publicat anunțul de licitație pentru lucrările de modernizare a drumului european Botoșani-Târgu Frumos, în valoare de 80 milioane euro, iar Guvernul a publicat proiectul de Hotărâre prin care stabilește că autostrada care va concecta Moldova de Ardeal va fi realizată prin parteneriat public privat.

 

Senatorul Doina Federovici este vicepreședintele PSD în regiunea Moldovei și spune că după modernizarea drumului Botoșani-Iași se va construi autostrada Ungheni-Iași-Târgu Neamț, care se va contecta la tronsonul Târgu Mureș-Târgu Neamț și că Botoșani va fi conectat direct la viitoarea autostradă a Moldovei.

  

Ne respectăm angajamentele privind investițiile din zona Moldovei. Prin noua lege a parteneriatului public-privat vom putea demara marile proiecte care vor fi realizate în fiecare zonă din țară, inclusiv în Moldova. În județul Botoșani dorim să eficientizăm legătura dintre Botoșani și Iași prin modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos, iar apoi să facem legătura directă cu autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni. Este un proiect ambițios, însă ne dorim ca până în 2020 să terminăm de reabilitat drumul Botoșani-Târgu-Frumos și apoi să începem lucrările la autostrada care leagă Moldova de restul nodurilor rutiere din Ardeal și fac legătura cu țările din Occident, a declarat Doina Federovici.

 

 

 

Liderul PSD susține că modificarea parteneriatului public-privat va facilita realizarea marilor investiții de acum înainte indiferent cine va fi la guvernare.

Este foarte important că am modificat legea parteneriatului public privat pentru că în acest fel vom asigura o mai mare operativitate în execuția proiectelor de mari dimensiuni, vom diminua drastic birocrația și vom reduce termenele de execuție. Prioritatea noastră, a PSD la nivel de Parlament și Guvern o reprezintă refacerea  infrastructurii rutiere și crearea de legături între toate zonele țării prin șosele civilizate și sigure. Am fost acuzați de colegii noștri de la PNL că nu ne interesează ce se întâmplă cu drumurile, dar iată că așa cum ne-am angajat ne respectăm promisiunile și demarăm toate proiectele importante privind modernizarea și extinderea rețelelor rutiere. Preferăm să nu intrăm în dispute și certuri politice cu cei din Opoziție, ci să ne concentrăm pentru realizarea obiectivelor de investiții pe care ni le-am propus, a concluzionat președintele PSD Botoșani.

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *