Unul dintre tinerii fermieri care se opun vânzării terenurilor către străini vrea să facă performanță și în politică

0

Este unul dintre cei mai importanți tineri fermieri din județ, are o afacere în care munca și performanța sunt pe primul loc, se opune vânzării terenurilor către străini și acum vrea ca și în politică să acționeze după aceleași principii.

 

Pe lângă ”dinozaurii” din politica locală au început să apară și tinerii care încearcă să aducă un suflu nou.

Unul dintre cei care au intrat în politică având un business stabil în spate și nu o afacere falimentară pe care să o redreseze prin apartenența politică este Tiberiu Nichiteanu, tânărul fermier din comuna Rădăuți Prut care a fost ales președinte al Tineretului Național Liberal Sucursala Botoșani.

  

 

loading…

Loading…

 

Nichiteanu are 33 de ani, lucrează 1300 de hectare de teren agricol și a investit în utilaje aproape 500.000 euro.

 

A intrat în politică, pentru că vrea ca și în acest domeniu să fie ordine așa cum este în ferma lui.

 

”Eu nu am nevoie de nimic din politică, nu am intrat pentru funcții, dar este un domeniu de care depin viețile noastre și vreau ca și în politică, ca în PNL, să fie totul pus la punct așa cum este în ferma mea, în afacerea mea”, a precizat Tiberiu Nichiteanu

 

PNL traversează, mai ales la Botoșani, o perioadă de … căutări, iar ”sângele tânăr” pare să fie singura salvare a partidului în comparație cu politicienii expirați din fostul PDL sau cei pe cei compromiși în ochii alegătorilor liberali din cauza apropierii de PSD. 

Tânărul fermier din nord-estul județului spune că străinii care cumpără terenurile sunt principala problemă în agricultura românească.

 

”Străinii care cumpără terenurile și care ne fac concurență neloială fermierilor români, pentru că ei primesc mult mai mulți bani în țările lor atât ca subvenții, cât și ca extindere prin achiziții în alte țări. Acum e totul bine, cu timpul facem și irigații, ne extindem silozurile, poate unii dintre fermierii români vor intra și în procesare, dar autoritățile trebuie să facă ceva să nu ne mai cumpere străinii țara”, a completat Tiberiu Nichiteanu. 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *