Politică

Deputații social-democrați botoșăneni au votatpentru realizarea Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, Autostrada Unirii, în ciuda manipulărilor din partea PNL

Sursa foto: Adevarul.ro

Comunicat de presă: Deputații social-democrați botoșăneni au anunțat astăzi că au votat pentu aprobarea inițiativei legislative care prevede realizarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş.

 

„În ciuda manipulărilor din partea Opoziției, în special a reprezentanților PNL, am votat alături de colegii noștri de la PSD pentru construirea Autostrăzii Unirii. Nu s-a pus nicio clipă problema să nu fim de acord cu acest proiect. Toate mesajele care au fost transmise zilele trecute cu privire la faptul că PSD se opune acestui demers s-au dovedit a fi simple dezinformări pentru a câștiga capital electoral domnul Orban și colegii dânsului din teritoriu. Astăzi s-a devoalat, dincolo de orice dubiu, politicianismul ieftin bazat pe demagogie, manipulare și intoxicare a opiniei publice, practicat de PNL și aliații săi din Opoziție”, au declarat parlamentarii PSD Botoșani.

 

 

loading…

 

Proiectul de Lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş Autostrada Unirii a fost adoptat astăzi de plenul Camerei Deputaților cu 261 de voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri.

 

„Reprezentanții PNL Botoșani au uitat complet faptul că anul trecut, la dezbaterea Bugetului de stat pentru 2018 au lipsit din plenul Parlamentului în momentul adoptării anexei cu obiectivele de investiții gestionate de Ministerul Transporturilor. De asemenea, cei doi parlamentari ai PNL Botoșani, se pare că nu își mai aduc aminte că au votat împotriva aprobării bugetului pentru 2018, care includea și amendamentul redactat de deputații și senatorii de la PSD Botoșani cu finanțarea pentru prima parte a lucrărilor la drumul DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos. Noi nu am uitat și cred că și botoșănenii știu acest lucru”, au subliniat deputații social-democrați botoșăneni.

 

Parlamentarii PSD Botoșani au arătat că cei din Opoziție trebuie să înțeleagă că nu pot fi propuse proiecte de lege, fără să fie îndeplinite procedurile legale. De aceea, Guvernul trebuie acum să se ocupe de corelarea legislației privind investițiile și achizițiile publice, detalierea etapelor procedurale și ai indicatorilor tehnico-economici. Obiectivul de investiții „Autostrada Iaşi – Târgu Mureş” se află pe lista de proiecte prioritare incluse în Programul de Guvernare și în Master Planul General de Transport al României, aprobat prin HG nr. 666/2016.

 

„Ne-am fi dorit ca cei de la PNL să fie la fel de vocali și să voteze anul trecut la fel de rapid aprobarea finanțării pentru modernizarea drumului DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos, cum au fost ziele trecute când ne-au atacat că am retrimis la comisiile de specialitate inițiativa legislativă pentru realizarea Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, pe care astăzi am votat-o în plenul Camerei Deputaților. Botoșănenii sunt însă cei care vor amenda prin votul lor acest comportament duplicitar al parlamentarilor liberali”, au susținut reprezentanții social-democrați botoșăneni din Parlamentul României.