Politică

Marius Budăi: „Spre insatisfacția PNL, județul Botoșani are în acest an cu 50% mai mulți bani pentru drumuri”

Marius Budăi, deputat PSD Botoșani
Marius Budăi, deputat PSD Botoșani

Deputatul PSD Botoșani Marius Budăi a reacționat luni la o postare pe o rețea de socializare din partea deputatului PNL Cristian Achiței, care susținea că în comparație cu anul precedent județul Botoșani va pierde în 2019 circa cinci milioane de lei la finanțarea pentru reabilitarea drumurilor județene și comunale.

Budăi susține însă că, dimpotrivă, județul va obține cu peste 50% mai multe fonduri pentru infrastructura de drumuri, respectiv 20,8 milioane de lei.

 

 

loading…

 

„Observ o anumită satisfacție a celor din PNL ori de câte ori apare o veste proastă despre județul nostru, în ideea că vor avea astfel motive să atace guvernarea PSD. Domnul Achiței s-a uitat pe prima versiune a proiectului de buget și s-a bucurat foarte mult că fondurile județului nostru pentru drumuri scădeau cu 5 milioane de lei. A și sărit pe Facebook să atace PSD! Dacă ar fi avut puțintică răbdare până se aproba bugetul în Guvern, ar fi văzut că situația e cu totul alta. Spre insatisfacția PNL, nu doar că Botoșaniul nu pierde, dar vom avea cu 50% mai mulți bani pentru drumuri. Este cel mai mare buget pentru drumuri pe care l-a avut vreodată județul nostru”, a declarat Marius Budăi, care a subliniat că și în acest an județul Botoșani se află în primele 5 locuri pe țară privind sumele alocate pentru infrastructura de drumuri locale și județene.

 

 

Loading…

 

Social-democratul a mai arătat că există deja o practică obișnuită a PNL de a „cobi” toate eforturile PSD de a obține mai mulți bani pentru județ, în ideea că astfel vor putea obține mai multe voturi la viitoarele alegeri.

„PSD a făcut apel ca partidele să pună umărul alături de noi la proiectele de interes pentru botoșăneni, dar iată că PNL continuă să stea pe margine și să cobească, în ideea că, poate, poate, PSD va eșua și vor obține un avantaj la viitoarele alegeri. Așa au făcut la drumul Botoșani – Suceava, care s-a făcut. La drumul Botoșani – Târgu Frumos, PNL a votat împotriva finanțării, dar în final am obținut-o și drumul se va face. Tot așa a făcut acum PNL cu bugetul de drumuri pe 2019. Din fericire nu le-a ieșit nici de data asta. E însă păcat că stau să pândească răul județului doar ca să aibă motiv să atace PSD.”