Politică

Doina Federovici:„Am votat pentru 2019 un buget al investițiilor pentru comunitățile locale, infrastructură, sănătate, educație și creșteri de venituri”

Comunicat de presă: Președintele PSD Botoșani Doina Federovici a anunțat astăzi că parlamentarii social-democrați botoșăneni au votat în Plenul reunit al Parlamentului, Proiectul legii Bugetului de Stat și Proiectul Legii Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2019, care răspund așteptărilor și intereselor comunităților locale și asigură dezvoltarea fiecărei unități administrativ teritoriale, precum și creșterea veniturilor pentru toate categoriile sociale și profesionale.

 

Bugetul este construit pe proiecte concrete și pune accent puternic pe creșterea investițiilor. Astfel, avem o formulă a bugetului pe 2019 care răspunde așteptărilor și intereselor comunităților și asigură dezvoltarea și creșterea națională. Toți românii, inclusiv botoșănenii vor investiții. Deci am făcut un buget pentru 2019 prin care să finanțăm toate proiectele privind dezvoltarea comunităților locale. Pentru județul Botoșani, nu vorbim doar de investiții în infrastructură de transport, cum este Autostrada Unirii și modernizarea drumului DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos, dar și construcția de locuințe ANL, alimentări cu apă și canalizare, reabilitări de drumuri și poduri, amenajări hidrologice. Vom avea investiții în sănătate, în echipamente medicale, în fiecare județ, inclusiv în Botoșani. De asemenea vom avea investiții în educație, pentru reabilitarea și dotarea școlilor și grădinițelor”, a declarat Doina Federovici.

 

 

 

loading…

 

Comunitățile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, aproape jumătate din valoarea bugetului de stat.

 

La nivelul bugetelor locale, Consiliile Județene vor avea alocări de 450 lei/locuitor la nivelul județului, comparativ cu 250 lei/locuitor în anul 2018, cu un plafon maxim de 275 milioane de lei. În ceea ce privește primăriile de municipii, va fi distribuit 60% din impozitul pe venit cu plafon minim de 12 milioane de lei, cu 7 milliarde de lei în plus faţă de anul trecut.

 

Totodată, primăriile de orașe primesc 60% din impozitul pe venit cu plafon minim de 6 milioane de lei, cu 3 milioane de lei mai mult decât în anul 2018, iar primăriile de comune vor avea 1000 lei/locuitor comparativ cu 750 lei/locuitor în anul 2018, cu un plafon minim de 2 milioane de lei, cu 1 milion mai mult decât în anul 2018.

 

Loading…

 

Mai presus de toate disputele politice, există o certitudine: PSD a vrut de fiecare dată binele României, binele românilor și, mai mult decât atât, acest partid a fost mereu capabil să aducă mai multă prosperitate fiecărui cetățean, indiferent de categoria socială și profesională. Bugetul pentru 2019 urmărește în totalitate respectarea tuturor promisiunilor pe care le-am asumat la începutul acestei guvernări. În 2019 ne respectăm angajamentele privind continuarea majorărilor salariilor și pensiilor. Cu siguranță mai sunt multe de realizat pentru a ajunge la nivelul veniturilor cetățenilor din cele mai dezvoltate state ale Uniunii Europene, însă am început să luăm măsuri la nivel economic și social și ne îndreptăm în această direcție”, a declarat vicepreședintele Senatului.