Politică

Președintele PNL Botoșani cere demisia prefectului Șlincu și a directorilor APIA și AFIR

Liberalii sunt foc și pară după ce duminică, la Târgul Agro-Zoo de la Stațiunea Popăuți, ministrul Agriculturii le-a spus botoșănenilor ”Votați PSD!”, alături de el fiind prefectul Dan Șlincu și mai mulți directori de instituții cu atribuții în agricultură.

Senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a spus că târgul de la Popăuți s-a transformat într-o acțiune electorală a PSD atât timp cât pe scenă ministrul Petre Daea a cerut publicului să voteze PSD la alegerile europarlamentare.

 

 

 

”Nu pot să nu remarc prezența pe scenă a domnului ministru Petre Daea, a domnului prefect Șlincu de Botoșani, directori AFIR și APIA. Funcțiile acestora  nu le permit să fie la o adunare electorală unde se cere cu subiect și predicat ”Votați partidul X sau Y”. Cer public demisia tuturor celor care ocupă aceste funcții. Erau pe scena respectivă invitați oficiali, la invitația domnului ministru, să nu ne ascundem. S-a spus: ”Dacă pe 26 mai nu votați cu … uitați-vă bine la noi că noi că vă vedem pe ei. Nu aveau ce căuta pe scenă la o chestie electorală. Dacă era obiectiv, domnul Ionică Nechifor trebuia să oprească discursul. Tangențial, Nechifor a ținut să fie corect cu toată lumea. Sunt curios să văd reacția Academiei când va vedea materialul cu ce a fost acolo”, a declarat Costel Șoptică.

Liderul PNL a fost pe scenă la Popăuți alături de ministrul Petre Daea, de prefectul Dan Șlincu și ceilalți directori de instituții publice, dar nu le-a adresat nicio întrebare.