Politică

Tăriceanu a venit cu soția la Botoșani și a fost primit cu pâine și sare: ”Tăriceanu, președinte!” FOTO-VIDEO

Liderul ALDE și președinte al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, fost premier al României, a fost prezent sâmbătă la Botoșani într-o vizită electorală, fiind așteptat cu pâine și sare și cu scandarea ”Tăriceanu, președinte!”.

Fostul premier a venit la Botoșani însoțit de soția Loredana Moise, aflată pentru prima oară în acest colț de țară, dar și de Varujan Vosganian, Viorel Ilie ministrul pentru Relația cu Parlamentul, și parlamentarul Daniel Chițoiu, fost ministru al Finanțelor.

Tăriceanu și liderii centrali au fost așteptați la Botoșani de câteva sute de membri ALDE la Cinema Unirea, fiind coordonați de Liliana Mincă, președintele ALDE Organizația Județeană, Liviu Rădășanu, președintele Organizației Municipale, și Mihai Țâbuleac, vicepreședinte al ALDE.

 



 

”La alegerile Europarlamentare la Botoșani ne dorim minim 15%. Domnule președinte, aici aveți oamenii din secțiile de votare, colegii noștri, președinții din toate organizațiile locale, toate cele 78 organizații, în frunte cu președintele organizației municipale, Liviu Rădășanu”, a declarat Liliana Mincă.

Mihai Țâbuleac, vicepreședintele Coordonator al ALDE Botoșani, a declarat că alegerile europarlamentare sunt extrem de importante deoarece un scor bun la acesta dublat de o posibilă alegere a lui Tăriceanu în funcția de președinte al României va aduce multe locuri de primar și consilieri locali și județeni la viitoarele alegeri locale.

 



 

Varujan Vosganian, unul dintre apropiații lui Tăriceanu, a declarat că acesta merită să devină președinte al României pentru că ar fi pentru toți românii, nu doar pentru un partid.

”A trecut prin toate etapele, a fost parlamentar, a fost premier, acum conduce Parlamentul, este îndreptățit să ajungă și președinte al României”, a declarat Vosganian.

În discursul său în fața celor câteva sute de membri ALDE Botoșani, Tăriceanu i-a îndemnat pe aceștia să muncească pentru un rezultat cât mai bun la alegerile europarlamentare pentru că acestea sunt foarte importante pentru viitorul României și al botoșănenilor.

”Vreau să fim tratați ca egali ai țărilor din Vest! Echipa de europalamentari pe care ALDE o va trimit la Bruxelles va avea misiunea să lupte pentru ca românii să fie tratați cu respect”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a precizat că actualul președinte Klaus Iohannis are același tip de politică dus timp de zece ani de fostul președinte Traian Băsescu.