Politică

VIDEO Tăriceanu la Botoșani: ”Îndemnul meu este să boicotăm referendumul”

Președintele Senatului României îndeamnă la boicotarea referendumului pentru Justiție.

Prezent într-o vizită electorală la Botoșani, Călin Popescu Tăriceanu s-a adresat membrilor ALDE și le-a cerut acestora să boicoteze referendumul pentru Justiție.

 

Mai mult, Răriceanu a dat ordin tuturor președinților ALDE din zona Moldovei să transmită mesajul în județe.

Este cel puțin ciudat ca președintele Senatului României să îndemne la boicotarea unui eveniment pentru care sunt cheltuiți bani publici din bugetul țării prin acordul Parlamentului, adică inclusiv al lui.

 



 

”Îndemnul meu este să boicotăm referendumul, dar din punct de vedere tehnic. Atenție! Când vă duceți la secția de votare nu vă duceți să semnați pe foaia de referendum să vă dea buletinele. Nu semnați și nu luați buletinele pentru că dacă vă duceți și semnați se consideră votat, în sensul participării la vot”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Acesta a precizat că referendumul este modul actualului președinte Klaus Iohannis de a ”fura startul” în campania pentru alegerile prezidențiale din toamnă.  

”De ce vă spun acest lucru, pentru că Referendumul în loc să lase alegerile pentru parlamentul European să se desfășoare în mod normal, să putem discuta despre temele importante. De ce a venit cu un referendum președintele? Să ia startul în campania prezidențială, să fure startul pentru că altfel el nu ar fi avut ce să caute în dezbaterile pentru Parlamentul European. Vă recomand să boicotăm referendumul să nu cădem în plasa întinsă de Iohannis”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a fost însoțit la Botoșani de soția sa, Loredana Moise, de Varujan Vosganian, ministrul Viorel Ilie, Daniel Chițoiu, Liliana Mincă, liderul ALDE Botoșani, Liviu Rădășanu, liderul ALDE Municipal.