Politică

Magda Oleniuc a devenit oficial președintele PLUS Botoșani. La alegeri a asistat și un europarlamentar 

Organizația  PLUS Botoșani are un președinte ales în persoana Magdei Oleniuc. Structura, care este condusă la centru de ex-premierul  Dacian Cioloș, a avut duminică, 28 iulie, prima Convenție Județeană PLUS Botoșani, câteva zeci de membri cu drept de vot desemnând prin vot democratic echipa de conducere a filialei județene.

 

Pentru funcția de președinte a fost aleasă Magda Oleniuc, ce îi va avea în echipă pe  Constantin Pușchiu, ca secretar general, Daniela Cotloană, ca trezorier, Ovidiu Porohniuc, având misiunea de a fi responsabil de comunicare, în timp ce responsabilul de fundraising va fi Bogdan Marciuc. 

 

În aceeași manieră a votului democratic  au fost aleși cei patru membri ai Biroului filialei județene, mai exact  Anca Mic, Ștefan Halescu, Petre Malanca și Valentin Iftimie, iar cei 3 membri ai comisiei de integritate și arbitraj vor fi  Abrahamfi Călin, Bogdan Amarie și Radu Vicovan Hănțăscu. Cenzorii organizației botoșănene a PLUS vor fi Oana Mihaela Pușcașu și Gheorghe Câmpanu.

 

 



 

 

 

Procesul electoral intern a fost moderat de Erika Stanciu, membru în Biroul Național și supervizat de Liviu Iolu, coordonatorul regional din zona Moldovei.  De menționat că la convenție a participat și proaspăt alesul europarlamentar Ramona Victoria Strugariu, ce a ținut să-i pună la curent pe botoșăneni  cu pașii făcuți până acum în organizarea parlamentarilor români de la Bruxelles, în special a celor aleși pe lista Alianţei 2020 USR-PLUS, din rândul cărora Dacian Cioloș a fost ales președinte al grupului Renew Europe, fiind astfel primul lider român al unui grup politic din Parlamentul European. Ramona Strugariu a anunțat și că la sediul filialei botoșănene a PLUS, ce urmează a fi stabilit în perioada imediat următoare, va funcționa și un punct de contact europarlamentar. 

Mandatul noilor aleși este valabil pentru următorii 2 ani.

”Conducerea județeană PLUS Botosani își va ghida activitatea după 12 principii esențiale: colaborare, inovare, educație, evoluție continuă, asumarea responsabilității, respect, competență, încredere, diversitate, rezultate, receptivitate și, cel mai important, integritate. Vă așteptăm alături de noi să conlucrăm pentru binele județului nostru.”, se arată într-un comunicat de presă al noii echipe conduse de Magda Oleniuc

#PLUSBotoșani #MagdaOleniuc #președinteMagdaOleniuc #europarlamentarRamonaStrugariu