200 de școli fără autorizație de funcționare. Doina Federovici: 45 milioane euro investiții în derulare în școli și grădinițe

0

senator Doina Federovici, vicepreședinte PSD Regiunea Moldova

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a declarat că numărul școlilor și grădinițelor din județ care vor rămâne fără autorizație sanitară de funcționare va rămâne la doar 20 după ce vor fi finalizate investițiile în derulare în valoare de aproape 45 milioane euro prin fonduri guvernamentale, PNDL, Banca Mondială și fonduri europene. 

Joi a fost emisă o nouă Hotărâre de Guvern prin care s-a suplimentat volumul fondurilor alocate școlilor și grădinițelor din județul Botoșani. 

  

 

”Ieri s-au alocat 1,05 milioane lei pentru amenajarea grupurilor sanitare și asigurarea utilităților la grupuri sanitare din Șendriceni, Durnești, Havârna, Mihai Eminescu, Mitoc, Santa Mare, Unțeni, Văculești, Durnești, Călărași, Mileanca. Sunt 14 școli care vor primi sume pentru amenajarea grupurilor sanitare. Aceasta este a doua Hotărâre de Guvern prin care se dau bani pentru școli și grădinițe în Botoșani, în prima s-au alocat 4,5 milioane lei pentru amenajarea de grupuri sanitare în 53 de unități”, a declarat Doina Federovici

Potrivit liderului PSD Botoșani, în ultimii doi ani s-au alocat finanțări pentru 231 de școli din județ. Astfel, prin Programul Național de Dezvoltare Locală s-au alocat pentru 140 de școli și grădinițe, fonduri europene prin AFIR pentru 11 unități, prin finanțare de la Banca Mondială pentru 13 unități, iar prin Hotărâre de Guvern pentru 67 de unități.

Ca și fonduri, prin HG s-au alocat peste 5,2 milioane lei, prin PNDL, AFIR și Banca Mondială peste 43,6 milioane euro. 

”Nu sunt sume mici”, a precizat Doina Federovici. 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *