Politică

(P) PSD a tratat și va trata de fiecare dată cu respect și demnitate profesorii și personalul didactic din fiecare școală și facultate

Președintele PSD Botoșani Doina Federovici a transmis cu ocazia marcării Zilei Internaționale a Educației un mesaj de susținere și respect pentru profesorii și personalul didactic din sistemul de învățământ preuniversitar și superior. 

Organizația noastră prin Departamentul de Educație a ales să fie astăzi, 5 octombrie, alături de cadrele didactice din județul Botoșani pentru a le arăta prețuirea față de munca pe care o realizează fiecare profesor cu generații întregi de copii. Dascălii noștri merită să fie tratați cu respect și demnitate pentru că ei sunt cei care formează și șlefuiesc caracterele și personalitățile viitoarelor generații.” Aristotel spunea că: „Educaţia este cea mai bună provizie pe care o poţi face pentru bătrâneţe”, a declarat Doina Federovici.

 

 



 

PSD și-a îndeplinit cele mai multe dintre  angajamentele luate în domeniul educației: salarii decente pentru profesori și personalul didactic și auxiliar, alocații și burse majorate pentru elevi și studenți, condiții civilizate în școli, începerea construcțiilor de cămine pentru studenți, programe pentru susținerea tinerilor la început de carieră și măsuri pentru stimularea companiilor să angajeze ucenici și absolvenți de învățământ superior. 

În această zi de celebrare a educației, mă înclin în fața profesorilor, elevilor și părinților din Botoșani pentru că au reușit să facă cunoscut județul nostru prin premiile pe care le-au obținut la olimpiadele și concursurile școlare din țară și din străinătate. Dragi profesori aveți toată considerația și respectul meu pentru ceea ce ați realizat și realizați an de an cu fiecare generație de tineri. La mulți ani! Vă doresc să aveți putere de muncă și cât mai multe reușite alături de elevii dumneavoastră”, a subliniat președintele PSD Botoșani.