Politică

Federovici, PSD: ”Moțiunea austerității va rămâne în calendare ca joia neagră pentru economia și democrația românească”

PSD a trecut în Opoziție după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin votarea moțiunii de cenzură depusă de PNL. 

Unul dintre social-democrații fideli ai liderilor PSD de la nivel central în ultimii trei ani a fost senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani. 

Aceasta a postat pe Facebook un mesaj care seamănă mai mult cu o negare a votului din Parlament și o continuare a discursului din ultimele luni al PSD, discurs care a dus partidul în sondaje la cel mai slab scor din istoria acestuia. 

 



 

 

Vă redăm integral postarea senatorului Doina Federovici: 

”📌 Moțiunea austerității va rămâne în calendare ca joia neagră pentru economia și democrația românească. Joia neagră pentru bunăstarea românilor.

📌 PSD a pierdut acum o bătălie politică, dar nu PSD-ul este marele învins. Cei care vor pierde cel mai mult sunt cetățenii României. Începând de azi, intrăm într-o nouă epocă întunecată a AUSTERITĂȚII.

📌 Îndemnăm botoșănenii să studieze atent lista rușinii, lista celor care au spus azi: DA, vrem salarii și pensii tăiate, DA, vrem peste 400.000 de concediați din sistemul public, DA, vrem să pedepsim mediul de afaceri și să stopăm programele pentru tineri antreprenori, DA împotriva investițiilor.

📌 Haosul în care Klaus Iohannis a aruncat azi țara, lăsând-o fără viziune și program de guvernare, fără guvern stabil, fără buget rectificat, în prag de iarnă și în pline alegeri prezidențiale va avea efecte devastatoare pentru economie și pentru imaginea României în plan extern. Odată cu plecarea PSD de la guvernare urmează o perioadă de profundă instabilitate, de scandal între exponenții coaliției de conjunctură,: nu există un prim-ministru agreat unanim, nu există un minim interes comun, nu există o minimă viziune pentru viitorul România.

📌 Ura partidelor de opoziție față de PSD nu poate ține loc de bună guvernare! Românii vor simți, din nefericire, la modul cel mai direct, efectele haosului și ale nepriceperii acestei „MONSTRUASE COALIȚII”. Se va repeta episodul guvernării Zero, a lui Ciolos sau, mai rău, episodul guvernării PDL. Oamenii sunt aceiași. Mentalitatea celor care vin este aceași: tăieri, concedieri, creșteri de taxe. Asta urmează.

📌 PSD va continua să lupte pentru fiecare român.”