Politică

VIDEO Mircea Diaconu s-a întâlnit cu botoșănenii în fața Muzeului Județean 

Candidatul la alegerile prezidențiale al alianței electorale Un OM, formată din ALDE și Pro România, actorul Mircea Diaconu a venit în Botoșani în turneul său electoral prin țară. 

Acesta a ales să se întâlnească cu botoșănenii pe Pietonalul Unirii, în fața Muzeului Județean de Istorie. 

A mers pe pietonal singur, fără liderii ALDE și Pro România, și a spus că nu îi cunoaște pe liderii celor două partide de la nivel local și vrea să își facă o campanie electorală bazată pe statutul său de independent și nu pe cele două partide. 

 

 

 

 

 

Diaconu a precizat că miza participării sale în cursa pentru funcția de președinte al României nu este câștigatea alegerilor. 

”Am intrat în cursă pentru că speram ca de multă vreme niște lucruri să le spună și să le facă alții. Dar toată lumea joacă greșit, candidează pe logica ”eu, partidul meu”, ”eu, guvernul meu”. Rolul real al președintelui rămâne neîngrijit de 30 de ani, și el trebuie să fie  nepartizan, el trebuie să facă punte între părți, cineva trebuie să reprezinte cetățeanul în raport cu statul. Aceste vorbe nu se spun, am ieșit eu să le spun, să le explic, să le semnalez, rezultanta poate să fie alegerea în funcția respectivă, dar nu asta este ținta mea, pentru că ținta mea este să mă fac înțeles, alegerea în funcție ar fi o consecință”, a declarat Mircea Diaconu

 

 

 

 

 

De asemenea, Diaconu susține că la ultimele alegeri între Klaus Iohannis și Victor Ponta nu s-a prezentat la vot pentru că nu a avut încredere în niciunul. 

”Nu am votat pe nimeni pentru că nu mi-a plăcut niciunul. Sistemul de vot ar trebui regândit. Foarte mulți dintre noi nu votează și ar trebui instituit non-votul, ca o opțiune electorală. Implicarea ar exista dar să semnaleze că nimic din ce e pe masă nu este bun și de asta nu se votează”, a precizat Diaconu. 

Candidatul alianței electorale Un OM a spus că actuala criză politică de la nivel central prin picarea guvernului și lipsa unui acord pentru formarea unui executiv nou nu îl privește deoarece este un război politic. 

Totodată, Mircea Diaconu a spus că nu se va înscrie nici în Pro România,  nici în ALDE dacă nu câștigă alegerile, și a ținut să precizeze că președintele României nu pune un premier, ci îi dă greutate prin nominalizare. 

Din partea Pro România la vizita lui Mircea Diaconu a fost prezent Narcis Ștefan, iar de la ALDE au fost Liviu Rădășanu, președintele organizației municipale ALDE, dar și vicepreședinții Sorin Bradu și Dragoș Lupașcu, precum și Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș.