Politică

Șoc în politica locală: Coordonatorul Pro România a trecut la PNL

Dumitru Chelariu, președintele Pro România Botoșani
Dumitru Chelariu, președintele Pro România Botoșani

Știre șoc în politica locală botoșăneană. Unul dintre cei doi coordonatori ai Pro România Filiala Botoșani a părăsit partidul lui Victor Ponta și a trecut la PNL. 

Este vorba despre Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, cel pus de Victor Ponta să coordoneze Pro România la Botoșani alături de deputatul Mihaela Huncă. 

Chelariu spune că a ales să plece pentru că a fost dezamăgit de scandalul de la vârful Pro România dintre Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu. 

 



 

 

 

”Nu mă simt traseist politic pentru că plec fără să fiu ales pe funcție, prima oară am fost pus coordonator de Daniel Constantin, când Victor Ponta nici nu era în partid, iar a doua oară chiar de Ponta alături de doamna Mihaela Huncă. Nu plecam dacă nu era scandalul de la vârful partidului dintre Ponta, Constantin și Sorin Cîmpeanu, asta arată că lor nu le pasă decât de interesele lor personale și nu pun preț pe implicarea noastră din teritoriu”, a declarat Dumitru Chelariu

 



 

 

 

Despre trecerea la PNL, Chelariu spune că nu se duce după funcții, ci doar să facă echipă cu deputatul Cristian Achiței, cel de care îl leagă o prietenie de mulți ani. 

”Mă întorc în PNL pentru comuna mea și pentru Cristi Achiței. Dacă am avea încă trei sau patru ca el în județ alta ar fi situația în Botoșani”, a precizat primarul comunei Pomârla. 

Acesta a fost membru PRM, PDL(unde a fost prim-vicepreședinte), PSD (de unde a fost dat afară anul trecut) Pro România și acum PNL. 

Oficializarea trecerii lui Chelariu la PNL se va putea face după data de 7 decembrie, când orice ales local are liber la a schimba partidul fără să-și mai piardă mandatul de primar sau de consilier local.