Omul cu care PNL ar putea să scoată județul Botoșani de sub dominarea PSD, ignorat total de liberali 

0
Florin Țurcanu și Costel Șoptică atunci când primul era președinte al PNL. Acum Șoptică este președintele PNL Botoșani.

SURSA foto: www.darabaneni.ro

Liberalii botoșăneni au reușit să se claseze la pe unul dintre ultimele locuri în primul tur al alegerilor prezidențiale și deși nu s-a anunțat nicio schimbare de strategie la nivelul conducerii PNL Botoșani aceștia îl ignoră total pe cel cu ajutorul cărora ar putea întoarce rezultatul în turul doi. 

PNL Botoșani, până acum, pare să se bazeze doar pe ura unor categorii de alegători față de PSD, fără o strategie de a face în așa fel încât Klaus Iohannis să o învingă pe Viorica Dăncilă în turul doi. 

Soluția ar putea veni de la un om care a fost, acum câțiva ani, președintele PNL Botoșani. 

  

 

 

Este vorba despre Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani, cel care a fost președinte al PNL și al Consiliului Județean Botoșani. 

Acesta spune că la nivel național ALDE încă nu a decis pe cine va susține în al doilea tur de scrutin, dar de la nivel local nimeni de la PNL nu l-a căutat pentru o colaborare astfel încât să învingă PSD și să evite situația din primul tur în care Botoșani a fost singurul județ din Moldova în care Dăncilă a fost pe primul loc. 

Țurcanu a obținut, alături de Pro România, 12,5% pentru Mircea Diaconu în județul Botoșani. Dacă 4% din aceste voturi ar fi ajuns la PNL și Iohannis, Botoșani nu mai era singurul județ din Moldova încă ”roșu”. 

”Nu s-a stabilit nimic la nivel național, încă, iar de la Botoșani nu m-a căutat nimeni de la PNL să îmi ceară să îl susțin pe Klaus Iohannis. Eu nu pot să mă propun singur să fiu susținător al lui Iohannis dacă PNL Botoșani nu are nevoie de ajutorul meu. Ei au avut un scor bun la primul tur și de asta nici nu au nevoie de ajutor, au ieșit pe locul 41 în țară. Nu pot eu să mă autopropun. Noi, de la ALDE, mergem pe drumul nostru și cu strategia noastră”,  a declarat Florin Țurcanu

  

 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *