Politică

Huncă insistă și la Guvernare PNL să aloce bani pentru înființarea centrelor de excelență 

deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani
deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani

Fostul inspector școlar general, actualul deputat Mihaela Huncă, insistă și la noua Guvernare să aloce fonduri pentru înființarea centrelor de excelență în fiecare județ pentru elevii cei mai buni. 

Mihaela Huncă, coordonatorul Pro România Botoșani, a avut numeroase intervenții și la adresa fostei Guvernări PSD să investească în excelență, însă demersurile sale nu au avut trecere la fosta administrație. 

Huncă i-a adresat o întrebare Monicăi Cristina Anisie, noul ministru al Educației și Cercetării cu privire la ”Prevederea în bugetul pe anul 2020 al Ministerului Educației și Cercetării a fondurilor necesare aplicării legii privind înființarea de centre de excelență în fiecare județ”.

 

 



 

Stimată Doamnă Ministru,

Revin la întrebarea înregistrată la Camera Deputaților cu numărul 8754A/2019, având ca obiect termenul până la care legea privind înființarea de centre de excelență în fiecare județ va putea fi aplicată prin elaborarea regulamentului de organizare și funcționare a acestor entități. Vă reamintesc că Parlamentul României a aprobat inițiativa legislativă privind înființarea de centre de excelență în fiecare județ, iar la începutul lunii mai a acestui an Președintele României a promulgat modificarea în acest sens a Legii Educației Naționale. Fiecare județ așteaptă de atunci înființarea unui centru de excelență finanțat din bugetul Ministerului Educației. Odată cu punerea în aplicare a acestei legi centrele de excelență județene având personalitate juridică, vor putea accesa resurse financiare pentru realizarea de proiecte și programe europene și vor putea realiza şi asigura implementarea unor programe de parteneriat cu instituţii din ţară şi din străinătate, cu organizaţii neguvernamentale pentru îmbunătăţirea condiţiilor şi resurselor necesare educării diferenţiate a copiilor şi a tinerilor capabili de performanţe înalte. Răspunsul din partea ministerului cu numărul 1883/16.10.2019 precizează că se va constitui un grup de lucru care va elabora proiectul actului normativ. Vă solicit ca în bugetul pe anul 2020 al ministerului pe care îl conduceți să fie prevăzută suma necesară funcționării centrelor de excelență, conform actului de modificare a Legii Educației promulgat de Președintele României.

Solicit răspuns în scris.

Cu deosebită considerație,

Mihaela Huncă, deputat Pro România Botoșani