Politică

ALDE Botoșani dă noul vicepreședinte al ANSVSA și liderul regional pe Moldova

Bogdan Dăscălescu
Bogdan Dăscălescu

Schimbarea garniturii de conducere după ieșirea din guvernarea alături de PSD a schimbat radical și situația ALDE Botoșani.

Noua conducere a filialei județene pare să fie ”pe val” după rezultatele de la alegerile prezidențiale, ALDE Botoșani având cel mai bun rezultat din Moldova și pe locul trei în țară.

Asta duce la situația în care ALDE Botoșani propune deja, în baza negocierilor la nivel național, persoane pentru funcția de prefect al județului, dar și pentru funcții la în administrația centrală, totodată preluând organizarea la nivelul Moldovei.

 



 

 

Potrivit surselor din ALDE Botoșani, Bogdan Dăscălescu pare să fie până acum principalul câștigător al jocurilor politice făcute la nivel național.

Acesta urmează să fie numit vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor, funcție pe care a mai ocupat-o când era în PNL și liberalii erau în USL, alături de PSD.

De asemenea, Bogdan Dăscălescu va fi numit miercuri, la Brașov, în Biroul Politic Național al ALDE, secretar general adjunct executiv regional, urmând să coordoneze activitatea filialelor din toată zona Moldovei.

Dăscălescu a fost și consilier al lui Mihai Țurcanu în mandatul acestuia de europarlamentar, fiind un apropiat al lui Florin Țurcanu, fostul președinte al Consiliului Județean și al PNL Botoșani, actual vicepreședinte ALDE Botoșani.