Administrație Politică

Secretarul general al PNL: Nu numirile pe funcții contează, ci proiectele de dezvoltare, încurajarea firmelor 

Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni, județul Botoșani
Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni, județul Botoșani

Ping-pong-ul de informații din jurul numirii viitorului prefect al județului Botoșani de către ALDE sau PNL este considerat de către secretarul general al PNL, Cătălin Rotundu, mai puțin important decât ceea ce a început să facă noua guvernare pentru mediul de afaceri și pentru România în general. 

De la anularea recursului compensatoriu, la abrogarea mai multor prevederi ale celebrei Ordonanțe 114, la încurajarea mediului de afaceri și a tuturor românilor prin eliminarea supra-accizei la carburanți, la eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, acestea sunt măsuri mai importante pentru țară decât numirea prefectului județului Botoșani.

Cătălin Rotundu a transmis un comunicat de presă prin care atrage atenția celorlalte partide politice faptul că PNL are cea mai importantă resursă umană în acest moment și că are capacitatea de a desemna oamenii cei mai competenți pe funcțiile publice acolo unde există posibilitatea legală.

 



 

 

Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL Botoșani: 

 

Asistăm de ceva timp la o adevărată avalanșă de informații cu privire la modul în care un partid sau altul gestionează numirile pe funcții ale anumitor persoane.

 

Doresc să amintesc faptul că PNL a preluat guvernarea având doar 21% din numărul total de parlamentari, reușind formarea unei majorități fragile împreună cu USR, PMP, UDMR și ALDE. Coaliția de guvernare funcționează în baza unor protocoale care trebuie respectate, iar PNL este partidul care a respectat și respectă toate protocoalele de colaborare din dorința de a păstra linia de echilibru a statului și a societății românești.

 

Revenind la funcții, Organizația județeană PNL Botoșani are cea mai bună resursă umană cea mai numeroasă și pregătită din punct de vedere profesional. Așa că, indiferent de persoana din cadrul unui alt partid care va prelua o funcție de conducere, conform protocoalelor, aceasta va fi dublată de o alta, din partea PNL. Consider că cel mai important lucru este ca să aducem administrația publică în limitele normalității de funcționare, dar, în același timp, să respectăm promisiunile făcute cetățenilor din România și Diaspora pentru eficientizarea administrației, a economiei, pentru independența justiției și pentru creșterea calității vieții. Marea vâlvă mediatică creată pentru numirile pe funcții poate ascunde sau deturna atenția cetățeanului la ceea ce face Guvernul României, administrația publică județeană și cea locală.

 

 



 

 

De aceea, în această perioadă, cel mai important este ca să ne focusăm pe implementarea proiectelor de dezvoltare, modificarea legislației pentru ca mediul privat să poată funcționa liber pe piața economică și nu constrâns de diferite forțe politice pentru a finanța doar firmele de partid așa cum a făcut PSD în perioada de guvernare.

 

Astfel se poate explica acțiunea actualului Guvern condus de Ludovic Orban care și-a propus modificarea Ordonanței 114, care a făcut mult rău mediului de afaceri, precum și a legilor ori ordonanțelor emise de fosta guvernare PSD pentru acordarea de avantaje anumitor persoane influente din partidul condus de Liviu Dragnea.

 

Totodată vreau să subliniez că primordiale sunt Educația, Sănătatea, precum și Justiția. Este absolut important adoptarea unor măsuri pentru a spori siguranța cetățeanului, dar și protejarea proprietății private ori a celei publice.

 

Închei prin a face cunoscut că, indiferent de persoana care va ocupa o funcție sau alta, indiferent din ce partid a coaliție de guvernare face parte, Organizația județeană a PNL Botoșani va fi foarte atentă ca aceasta să respecte criteriile de integritate și performanță profesională și nu vom ezita să solicităm înlocuirea imediată a celor care nu respectă programul de guvernare și legile țării. Precizez că acolo unde organizațiile locale a partidelor din coaliția de guvernare nu va putea oferi vreo persoană pregătită profesional pe un anumit domeniu, PNL va agrea promovarea oamenilor din societatea civilă, precum și din mediul privat, așa cum s-a întâmplat și la nivel central.

 

Urez succes tuturor celor care vor obține o funcție publică de conducere, dar atrag atenția că vor putea face performanță numai cei pregătiți profesional, bine educați și echilibrați emoțional. Nu ne putem juca cu guvernarea, iar electoratul va sancționa rapid orice derapaj.

 

Doresc succes tuturor și mare atenție față de ceea ce ne dorim și de ce avem de făcut.

 

Cu stimă,

 

Secretar general al Organizației Județene PNL,

 

Cătălin Gheorghe Rotundu