Politică

Viorel Iliuță, PNL: „Nu girăm niciuna dintre numirile pe funcții făcute de ALDE, oricare ar fi ele”

Viorel Iliuță, președintele Organizației municipale PNL Botoșani
Viorel Iliuță, președintele Organizației municipale PNL Botoșani

Florin Țurcanu și ALDE au reușit să-l scoată din sărite pe unul dintre cei mai calmi politicieni, Viorel Iliuță, președintele organizației municipale a PNL Botoșani. 

Iliuță este unul dintre cei mai eleganți politicieni din Botoșani și este cunoscut pentru calmul său, atacurile la adresa adversarilor fiind făcute tot timpul într-o manieră civilizată și cu dorința de a menține un anumit nivel în politica locală. 

Insistența cu care Florin Țurcanu solicită funcțiile de conducere la nivel local în baza colaborării PNL și ALDE la nivel central a fost taxată în stilul său caracteristic de către Viorel Iliuță. 

 



 

 

Într-o declarație de presă făcută pe contul său de Facebook, Iliuță delimitează categoric PNL de ALDE și susține că sprijinirea guvernului PNL pentru a stopa dezastrul PSD nu face din ALDE un tovarăș politic pentru liberali, în timp ce numirile pe funcții reprezintă strict responsabilitatea fiecărui partid în parte. 

 

Integral declarația lui Viorel Iliuță la adresa ALDE :

”Mă consider un om de bună credință, care își respectă cuvântul dat și care crede în nevoia urgentă de reformă morală a mediului politic românesc. Ca atare, în tot ceea ce am făcut până acum ca om politic, am respectat principiile referitoare la buna intenție, onoare și etică.

Am muncit mult alături de colegii liberali din Organizația Municipală Botoșani în cele două campanii electorale desfășurate în acest an. Am pus mult suflet și ne-am încăpățânat să arătăm că se poate câștiga printr-o luptă civilizată. Am arătat că se poate, că schimbarea stă în noi, în primul rând.

 



 

Cetățenii au arătat prin vot că au apreciat comportamentul și argumentele noastre. Faptul că atât așteptările noastre și mai ales ale alegătorilor noștri nu au coincis cu realitatea de după alegeri nu schimbă cu nimic din credințele și comportamentul nostru.

Putem înțelege că susținerea guvernării care a pus capăt dezastrului produs de PSD în ultimii ani înseamnă și acceptarea unor compromisuri. Nu girăm însă niciuna dintre numirile pe funcții făcute de către ALDE, oricare ar fi ele, iar orice decizii vor lua conducătorii de instituții numiți de ALDE vor fi asumate strict de către acest partid.

Faptul că trebuie să mergem, în același sens, o bucată de drum, nu ne face tovarăși și nici nu înseamnă că trebuie să împărțim între noi bucuriile și necazurile, reușitele sau eșecurile guvernării.

M-am simțit dator să fac aceste precizări, în primul rând pentru alegătorii care au mers la vot, care merită niște explicații pentru ceea ce se întâmplă în mediul politic local în aceste zile.

 

Cu aceeași bună credință și speranță de schimbare în mai bine”,

 

Viorel Iliuță

Președinte al Organizației Municipale PNL Botoșani