Administrație Politică

Țurcanu, ALDE: ”Nu înțelegem bătălia celor de la PNL Botoșani pentru niște poziții care nu sunt politice”. Propuneri de șefi la CAS și Garda de Mediu

Comunicat de presă: Bătălia din interiorul PNL pentru funcțiile de conducere de la instituțiile din județul Botoșani, l-au determinat pe secretarul general al PNL Botoșani, domnul Cătălin Rotundu, să fie acid  la adresa membrilor ALDE, asta după ce aceștia au muncit în turul doi al alegerilor prezidențiale, pentru cadidatul PNL. 

Acesta ar fi cel mai probabil, din punctul nostru de vedere, motivul comunicatului emis de secretarul general al PNL, altfel nu putem înțelege atitudinea dumnealui deoarece PNL, prin conducătorul lor și prin primarul municipiului Botoșani în toate discuțiile cu reprezentanții ALDE au solicitat să luăm în calcul pe viitor, o colaborare pentru a asigura majoritățile în Consiliul Județean și Consiliul Local.

Așadar nu putem să avem această colaborare și apoi să iasă public secretarul general al PNL și să jignească pe cei care au sprijinit partidul lor atunci când au avut nevoie.

 

 



 

 

Fliliala ALDE Botoșani nu dorește să intre în polemică cu nimeni dar nici nu vom tolera  jignirile aduse membrilor partidului nostru. 

Dorim să știm și opinia domnului președinte al Partidului Național Liberal, senatorul Costel Șoptică și a domnului Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, dacă într-adevăr comunicatul emis de secretarul general al PNL este asumat de conducerea PNL. 

Menționăm faptul că este important acest lucru sa-l clarifice dumnealor public, la fel cum a fost și poziția de denigrarea a partidului nostru , fiind catalogat drept o „mizerie” de Cătălin Rotundu.

Le cerem public, să-ți ceară scuze de la toți membrii ALDE  pentru că au fost jigniți fără nici un motiv. Mai mult decât atât, membrii ALDE , în turul 2 al alegerilor prezidențiale au fost alături de candidatul PNL și nu credem că merită să fie jigniți după un efort pe care ei l-au făcut în campania electorală.

În urma discuțiile avute cu senatorul Costel Șoptică, conducerea ALDE Botoșani i-a adus la cunoștință faptul că sunt foarte mulți profesioniști care nu sunt angrenați politic și ar fi recomandat să fie susținuți pe anumite poziții, și aici facem referire la Corneliu Mihai, fostul manager al Spitalului Județean Botoșani, actualul manager al Spitalului de Copii ”Sfânta Maria ” din Iași, care a fost propus să fie susținut pentru a prelua conducerea Casei  Județeane de Asigurări de Sănătate Botoșani deoarece este un om cu experiență și cu expertiză. 

De asemenea, i s-a propus domnului senator, la Garda de Mediu Botoșani pe doamna Rodica Zelincă, fost comisar-șef în cadrul acestei instituții  întrucât dumneaei are experiența necesară și este apolitică.

 

 



 

 

 

Precizăm faptul că i s-a transmis președintelui PNL Botoșani să ia în calcul cei mai buni specialiști din județul Botoșani si care să fie susținuți chiar dacă nu sunt agrenați politic pentru că în primul rând, din punctul nostru de vedere, este obligatoriu ca la conducerea instituțiilor de stat să fie oameni capabili de asemenea funcții și care să aiba experiența necesară  pentru a putea trăi într- o Românie normală, așa cum ne-a fost promis în timpul campaniei electorale de către liberali.

”Regretăm faptul  că PNL , un partid pe care îl cunoșteam că este format din oameni echilibrați, care aveau și înțelegeau necesitatea de a respecta cetățeanul și  de nu a fi atât de doritori după funcții și să aibă atâtea declarații jignitoare. Nu înțelegem bătălia celor de la PNL Botoșani pentru niște poziții care nu sunt politice și trebuie ocupate de oameni cu expertiză, care vor putea face lucruri corecte pentru cetățeni”, a precizat președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu.

Biroul de presă, 

A.L.D.E. Botoşani