Politică

Șoptică îl contrazice pe Țurcanu: ”Candidatul PNL la CJ va fi dat de sondaje. Eu, Achiței sau Sorescu”

SURSA foto: www.darabaneni.ro
SURSA foto: www.darabaneni.ro

Senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, susține că nu a discutat cu Florin Țurcanu, liderul ALDE, despre candidaturi comune la alegerile locale și contrazice declarațiile acestuia potrivit cărora el ar fi candidatul impus de București din partea PNL pentru președinția Consiliului Județean Botoșani. 

Șoptică recunoaște că a avut o întâlnire cu Țurcanu dar că nu s-a depășit stadiul discuțiilor, fără a fi încheiate  acorduri pentru viitorul politic.

PNL Botoșani vizează câștigarea alegerilor locale atât la Consiliul Județean și municipiul Botoșani, cât și în cele mai multe dintre localitățile din județ. 

 

 

 



 

”Da, ne-am întâlnit la un ceai de ghimbir dar nu am stabilit nimic, au fost doar discuții. Domnul Țurcanu poate să declare ce vrea el, dar eu vă spun că PNL Botoșani își va stabili candidatul în funcție de sondaje. Eu, Achiței sau Sorescu, oricare dintre noi poate fi candidatul la președinția CJ dacă asta reiese din sondaje. Nu trebuie să fiu eu candidatul la CJ pentru că scopul meu ca președinte al PNL Botoșani este succesul organizației, succesul echipei și înlăturarea PSD de la guvernara locală. Scopul nu este să ajung eu președintele CJ ci să câștige PNL alegerile”, a declarat Costel Șoptică

 

Președintele PNL Botoșani spune că discuțiile pentru viitoarele majorități din Consiliul Județean și cele locale sunt la început și vor fi purtate cu mai multe partide care au șanse la viitoarele alegeri locale.