Administrație Politică

Borfotină vrea să impună la Botoșani modelul lui Boc de la Cluj: cetățenii vor stabili direct cum se va cheltui 1 milion de euro

Candidatul ALDE la funcția de primar al municipiului Botoșani, Lucian Borfotină, a anunțat că unul dintre proiectele sale pentru oraș este acela de a da posibilitatea botoșănenilor să stabilească singuri proiectele spre care să meargă o parte din banii pentru investiții.

 

Borfotină susține că este un model aplicat atât în administrațiile performante din localități din România, cum ar fi Cluj-Napoca, dar și în orașe din străinătate.

 

 



 

 

”Vreau să avem o relație deschisă cu cetățenii și ei să se implice activ. Oare câți dintre consilierii locali nu uită de problemele cetățenilor? Nu vreau să luăm pâinea consilierilor locali, dar vreau să facem o platformă pe site-ul primăriei și să punem un milion de euro finanțare pentru proiecte de cel mult 100.000 euro care să fie stabilite direct de cetățeni”, a declarat Lucian Borfotină.

 

Acesta a precizat că, exact după modelul realizat de primarul Emil Boc în Cluj-Napoca, cetățenii se vor înregistra pe platformă și vor putea propune proiecte, după care acestea vor fi alese prin vot tot de către utilizatorii înregistrați, urmând să fie realizate de municipalitate.

Este vorba despre proiecte cu o valoare de cel mult 100.000 euro, dar cu impact direct asupra vieții cotidiene a cetățenilor. De la realizarea de locuri de joacă, la iluminat stradal și la orice altă idee care poate veni din partea locuitorilor municipiului pentru dezvoltarea cartierelor.