Politică

Deputatul PSD Costel Lupașcu: ,,PNL urăște Botoșaniul și pe botoșăneni”

Deputatul social-democrat Costel Lupașcu, condamnă maniera Guvernului PNL de a sacrifica siguranța cetățenilor din Botoșani prin anularea alocării fondurilor pentru infrastructura locală de transport, deși Guvernul beneficiază de o finanțare europeană pentru achizițiile de tramvaie, de circa 120 de milioane de euro.

 

,,Decizia Guvernului PNL de a anula licitația de achiziție a noilor tramvaie, pentru proiectul de modernizare al transportului public din Botoșani este un alt act iresponsabil și un atentat la interesele locuitorilor Municipiului Botoșani. Nu pot să înțeleg de ce PNL își dorește menținerea Botoșaniului în rândul orașelor nedezvoltate. Pe lângă loviturile pe care le dau guvernanții PNL legate de dorința de a NU mări alocațiile de stat pentru copii, de a NU mări salariile profesorilor, de a NU majora pensiile părinților și bunicilor noștri, acum PNL condamnă Municipiul Botoșani la izolare și subdezvoltare.’’

 

 



 

,,Botoșănenii își doresc și merită un transport public civilizat! Botoșănenii își doresc și au dreptul să circule pe artere rutiere moderne! Botoșănenii își doresc să circule în condiții civilizate indiferent dacă folosesc tramvaie, microbuze sau autobuze. Botoșănenii nu mai vor accidente și nu mai vor ca oamenii nevinovați să plătească pentru nepăsarea și indolența administrației PNL – Flutur! Deși au fost multe accidente în care au fost implicate tramvaiele, administrația PNL din Botoșani nu ține cont, iar Guvernul PNL este nepăsător. Noi, toți botoșănenii ne dorim să circulăm cu mijloace moderne de transport public local, pe străzi asfaltate și modernizate!’’

Guvernul PNL îi sancționează pe locuitorii Municipiului Botosani prin decizia de anulare a licitației de achiziție a noilor tramvaie, în acest fel proiectul de modernizare al transportului public din Botoșani este stopat.

Totodată, Costel Lupașcu în calitate de deputat în Parlamentul României dar și de botoșănean, reamintește faptul că botoșănenii și proiectele județului Botoșani au fost, sunt și vor fi o prioritate pentru PSD!