Politică

Marius Budăi: ”Despre împrumuturi și minciună marca #PNL. #minciună #nepăsare #austeritate”

deputat Marius Budai, presedintele Comisiei Buget Finante Banci
deputat Marius Budai, presedintele Comisiei Buget Finante Banci

Deputatul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a criticat în stilul său caracteristic actuala Guvernare PNL și împrumuturile pe care liberalii le contractateză de pe piața externă. 

Fostul ministru al Muncii a făcut o comparație între creditele luate de Guvernarea PSD în cei aproape 3 ani de guvernare și cele accesate de PNL în două luni. 

Potrivit parlamentarului botoșănean, PSD a luat credite de 79,4 miliarde lei, iar în două luni și jumătate PNL a împrumutat țara u 40 miliarde lei. 

 

 



 

”În cei 2 ani și 10 luni de guvernare PSD, presupunând că și luna ianuarie 2017 am fost la guvernare, evoluția împrumuturilor în termeni nominali arată astfel:

– datoria administrației publice conform metodologiei UE(datoria guvernamentală) la octombrie 2019 = 364,9 MILIARDE de lei;

– datoria administrației publice conform metodologiei UE(datoria guvernamentală) la decembrie 2016 = 285,5 MILIARDE de lei.

Deci, în 2 ani și 10 luni datoria guvernamentală este in valoare de 79,4 MILIARDE de lei, în medie 2,34 MILIARDE de lei/lună.

Peste 60% din această valoare a fost folosită pentru finanțarea datoriilor din trecut și doar 40% pentru finanțare curentă.

În 2 luni și jumătate de guvernare „performantă” marca #PNL, datoria guvernamentală = 40 MILIARDE de lei, în medie 16 MILIARDE de lei/lună.

Avem 79,4 MILIARDE de lei în 2 ani și 10 luni și 40 MILIARDE de lei în 2 luni și jumătate.

Este bine, nu?

Ne spun „profesioniștii’ din #Guvernul_nu_am_bani ce fac cu acești bani?

#minciună #nepăsare #austeritate”, a postat pe contul său de Facebook fostul ministru Marius Budăi.