Politică

Huncă: ”PNL nu are legitimitate să guverneze acum. Nu are echipă… Realitatea este cruntă”

Comunicat de presă: Nu aş vrea să mă repet, dar suntem fix în aceeași situație ca acum 20 de zile, avem un premier propus doar ca să fie respins. PRO România nu va vota Guvernul Cîțu.

Este clar că PNL nu are legitimitate să guverneze acum, nu are echipă, program de guvernare, nu are susținere parlamentară. Dincolo de acest scenariu care sfidează orice logică, realitatea este cruntă.

România nu va avea Guvern timp de cel puțin 120 de zile sau mai puţin, dacă preşedintele va veni până la urmă cu o propunere de premier tehnocrat si un guvern de uniune naţională, aşa cum am spus în repetate rânduri.

 



 

 

 

Într-o Românie care are atâta nevoie de investiţii majore şi reforme în infrastructură, educaţie şi sănătate, lucrurile sunt în continuare blocate.

Toate se întâmplă acum, când un guvern cu credibilitate şi competent ar trebui să gestioneze şi situaţia provocată de corona virus.

Lipsa de încredere a românilor în acest guvern a dus la panică și revoltă în anumite comunități, cu escaladări spre acte de violență.

Aşa ceva nu este normal. Să fim serioşi, numai de două zile românii au avut o comunicare oficială din partea autorităţilor statului.

Oamenii sunt speriaţi pentru că statul a tăcut până acum, când se încearcă, târziu, dar mai bine aşa decât niciodată, o comunicare eficientă. Problema e atât de serioasă, încât trece dincolo de orice luptă politică.

 

 

loading…

 

Românii trebuie să aplice măsurile instituite de autorităţile locale şi ministerul sănătăţii. În lipsa unui tratament contra COVID 19, regulile stricte de igienă trebuie aplicate.

De aceea am organizat şi vom organiza întâlniri ale membrilor noştri şi ale botoşănenilor cu medici competenţi, ale căror sfaturi trebuie urmate.

Ce ma îngrijorează în schimb, este instabilitatea politică întreţinută de Preşedintele Iohanis, de PNL şi PSD în condiţiile în care ţara este într-o situaţie excepţională, iar repercursiunile în toate domeniile generate de pandemia virusului COVID 19 vor fi dezastruase la nivel mondial.

Cum va face faţă o ţară neguvernată ca România?

Deputat Mihaela Huncă, coordonator Pro România Botoșani