Politică

Popescu, PMP: Ionescu nu s-a obișnuit cu gândul că el nu mai este președinte. Discutăm liste comune cu ALDE

Președintele PMP Botoșani, Corneliu Popescu, a declarat că plecarea din partid a lui Dan Ionescu, fost președinte al filialei, a lui Sergiu Zvâncă și Ștefan Silion nu reprezintă o problemă pentru filială. 

 

Popescu susține că Ionescu nu a trecut peste faptul că nu mai este președinte al filialei și din acest motiv nici nu s-ar fi ocupat de organizarea partidului. 

”La Dorohoi nu are niciun membru. Nu am găsit nimic în organizație. Zvâncă este corect ca om, dar speriat în general. Eu am mai spus că este greu ca fiecare partid să aibă oameni pe liste, în BEJ și BEC-uri. Botoșănenii sunt plecați 60% în afară. Silion este o dezamăgire și nu vreau să mai comentez legat de el. Ei nu și-au rezolvat problemele lor personale și au plecat. Aștept cu mare curiozitate să văd dacă îi însoțește cineva din partid. PMP este un partid demn, care este partener, dar nicidecum anexă. Sunt partide care la Botoșani sunt iepurași de câmp, lucrează pentru președinția CJ a PSD sau PNL, pentru primarul PSD sau PNL. PMP este un partid care reprezintă ceva. Eu am fost dus în eroare din toate punctele de vedere. Dovadă este că eu încă împrăștii în județ un ziar în care sunt și Ionescu și Silion și Zvâncă”, a declarat Corneliu Popescu

 



 

 

Acesta a criticat ALDE pentru prestația de la nivel central, dar susține că la nivelul județului se negociază o prezență comună pe listele de candidați. 

”Cum poți să treci la un ALDE care la nivel național s-a distrus și lucrează cu stânga. Eu știu că și domnul Florin Țurcanu este de dreapta. Cei trei au plecat într-un moment în care de două săptămâni purtăm discuții ca ALDE și PMP să candidăm pe listele comune PMP, având grupuri parlamentare și parlamentari europeni. Dacă convenim acest lucru printr-o înțelegere politică și așezată și candidăm pe PMP, PNL va trebui să ofere vicepreședinți și viceprimari”, a concluzionat Corneliu Popescu.