Politică

USR a cerut ministrului Sănătății control la Spitalul Județean Botoșani

Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani este una dintre unitățile medicale din țară cu număr mare de cadre medicale cu Covid-19. 

Cum s-a ajuns la această situație dramatică pentru județul Botoșani? Nu au avut cadrele medicale echipamente de protecție? Au avut și nu le-au folosit? Le-au folosit incorect? Au fost aceste echipamente în dotarea spitalului și nu le-a distribuit fosta conducere a unității? 

Săptămâna aceasta managerul Livia Mihalache a fost înlocuită cu Radu Malancea, șeful Secției Ortopedie, pe perioada Stării de Urgență. 

 



 

 

USR a anunțat că a solicitat ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, un control la Spitalul Județean Botoșani. 

 

”USR este singurul partid din România care a sesizat oficial ministrului sănătății situația Spitalului Județean Mavromati. Ca urmare a informațiilor primite de la USR Botosani, luni, 20 aprilie, senatori USR au cerut oficial de la ministrul sănătății lămuriri privind situația pacienților non-COVID din Botoșani și au solicitat o implicare mai mare a factorilor decizionali de la nivelul ministerului pentru a corecta sau ameliora deciziile greșite care au fost făcute până acum dar și să fie evaluată capacitatea local de administrare. De menționat ar fi și că nici unul dintre parlamentarii botoșăneni nu a considerat necesar până acum să întreprindă demersuri în acest sens”, se precizează într-o postare pe Facebook făcută de Raluca Curelariu, unul dintre liderii USR Botoșani.