Politică

Mihaela HUNCĂ  deputat Pro România: Banii europeni, o mare șansă ratată de România! Educația, domeniu care ar putea evita colapsul, exact cu o gură de oxigen din fondurile europene!

Comunicat de presă: Din păcate, România a încasat o treime din fondurile europene din actualul exercițiu bugetar.

 

 

Dacă vă amintiți, în momentul schimbării puterii politice , vorbeam de o zicală înțeleaptă din popor- aceeași Mărie cu altă pălărie

Nu au trecut decât câteva luni de când am evidențiat eșecul Guvernului PSD în atragerea fondurilor europene în ceea ce privește domeniul Educației. Acum trăim parcă aceleași vremuri, dar cu alți actori. Românii trebuie să știe că cei, care le-au cerut aproape în genunchi votul, cu bună știință parcă, acționează împotriva celor ale căror interese ar trebui să le reprezinte. Nu sunt cuvinte mari!  Cum altfel aș putea vorbi de oportunitățile de care Guvernul României a hotărât ca elevii din țară nu mai trebuie să beneficieze?” se întreabă deputatul Pro România.  

 

 



 

 

Proiectul guvernamental ”România modernă, România digitală” prevedea nu mai puțin de 2 miliarde de lei pentru achiziționarea de tablete pentru toți elevii de gimnaziu și de liceu, astfel încât să fie modernizat sistemul de predare. Din această sumă, 400 milioane lei urmau a fi suportați de Guvern, iar restul de 1,6miliarde lei erau cofinanțare europeană prin Fondul Social European. PSD nu a făcut pașii necesari pentru achiziționare până in luna  noiembrie 2019, iar PNL a omis cu bună știință realizarea proiectului in 2020. 

Pro România a tras deseori semnale de alarmă și prin vocea europarlamentarului Corina Crețu care a avertizat că acest proiect a fost pur și simplu eliminat prin rectificarea bugetară de anul trecut. Mai grav este faptul că nici acum, când vedem cât de mare e nevoia pentru un astfel de proiect, nu se face vreun demers în acest sens. Vorbim, deci de o nouă șansă ratată pentru elevii României. Ne aflăm din nou în situația în care avem la dispoziție bani europeni, dar refuzăm să îi folosim,  ceea  ce este o politică  absolut dăunătoare, mai ales în această perioadă,  pentru cei mai tineri: elevii din România”, a concluzionat Mihaela HUNCĂ.