Politică

Huncă, Pro România: ”Stimulentul acordat personalul medical implicat în tratarea Covid 19 apare în fluturașul de salariu, dar banii nu”

Comunicat de presă Mihaela Huncă deputat Pro România: 

Când vor primi cadrele medicale din linia întâi care lucrează în mod direct cu pacienții confirmați cu noul coronavirus stimulentul financiar de risc în valoare de aproximativ 500 de euro?

Neacordarea acestui spor la timp, nu poate însemna decât umilință la adresa celor cărora le datorăm viața noastră. 

 



 

 

“Știm cu toții  foarte bine că cei care luptă în linia întâi cu noul coronavirus își fac datoria din convingere! Oamenii nu au cerut bani în plus, ci Guvernul a anunțat bonusul lunar de 500 de euro. Când guvernanții vorbesc la televizor, medicii, asistentele, ambulanțierii, și toți cei angrenați în lupta anti COVID 19,  sunt  catalogați drept “eroi”! Îmi este greu să cred că  s-a ajuns până aici:  eroi amăgiți și umiliți prin neacordarea acestui spor la timp”, susține Mihaela Huncă.  

Cadrele medicale din linia întâi care lucrează în mod direct cu pacienții confirmați cu COVID 19 primesc în mod legal un stimulent financiar de risc în valoare de aproximativ 500 de euro. Măsura a fost inclusă în Ordonanța de urgență 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului, pe perioada stării de urgență. 

 

 



 

 

“Până aici, toate bune, numai că , stimulentul acordat personalului medical implicat în tratarea bolnavilor de coronavirus apare în fluturașul de salariu, dar banii nu! Un exemplu în acest sens  îl reprezintă situația angajaţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoșani care au primit fluturaşii de salariu pentru salariul  aferent lunii aprilie. Aceştia au trecut pe fluturaş şi stimulentul în valoare de 2.500 de lei brut, însă oamenii au fost anunțați că nu își primesc, deocamdată banii. Din păcate, situația este aceeași la nivel national! Prin urmare, am solicitat ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să-mi  comunice de la ce dată vor beneficia cadrele medicale de bonusul 2.500 de lei, impozabili, plătiți de stat, atât de la buget, cât și din fonduri europene?  Sper ca situația să fie deblocată de urgență, pentru că,  nu mai puțin de 75 de mii de oameni așteaptă răspunsul ministrului Sănătății”, a încheiat coordonatoarea organizației Botoșani Pro România, Mihaela Huncă.