Politică

Roxana Țurcanu le cere lui Macaleți și Birta să meargă în teritoriu să vadă ce dezastru este pe drumurile județene 



 

 

 

Comunicat de presă: Implementarea drumului strategic un real ajutor chiar și în cazul ploilor torențiale!

Mult așteptatul drum strategic, care  a fost aprobat în 2014 de conducerea Consiliului Județean de atunci, dar nu s-a reușit implementarea și  adjudecarea lui nici până în acest moment, ar fi benefic nu doar pentru participații la trafic  dar și pentru locuitorii din aproape jumătate de județ, întrucât odată cu modernizarea părții carosabile, se vor betona sanțurile și se vor monta rigole unde va fi necesar pentru preluarea apelor pluviale.

Astfel, vor fi prevenite inundațiile din localitățile strabătute de acest  drum  strategic, care are o lungime de 105 km și  începe de la Talpa, Blândești, Sulița, Lunca, Todireni, Hlipiceni, Răuseni,Călărași și se întoarce pe la Todireni, Albești,Trușești, Dângeni, Mihălășeni, Hănești, Săveni.

 

 



 

 

ALDE Botoșani, prin președintele organizației județene, cere încă o dată în mod public, conducerii Consiliului Județean Botoșani,  să meargă în teritoriu să vadă ce dezastru este pe drumurile județene care sunt cuprinse în proiectul care trebuia implementat, respectiv drumul strategic. 

Consilierii județeni, dar și vicepreședinții și președintele CJ Botoșani să trateze cu maximă seriozitate acest proiect, să facă  tot ce le stă în putință să  înceapă în cel mai scurt timp implementarea acestui proiect pentru că este un drum ce străbate aproape  jumătate din localitățile județului Botoșani. 

„Vă dați seama dacă s-ar realiza acest drum pe raza acestor comune nu ar rămâne nici un metru de drum județean neasfaltat, vor fi și șanțuri betonate și rigole acolo unde este nevoie pentru a prelua apa. Este momentul să ia în serios și acest proiect  în valoare de 80 de milioane de euro cât era la început, pentru că au trecut 6 ani de zile, din anul 2014 și până în anul 2020,  timp în care nu s-a făcut nimic concret. Botoșănenii s-au săturat de toate motivele invocate de Consiliul Județean, de aceea noi le solicităm să facă tot ce le stă în putință și să se ocupe de modernizarea acestui drum. Gropile din asfalt sunt insuportabile, în această perioadă când ploile sunt torențiale, iar apa plutește pe aceste drumuri de parcă ar fi un iaz mai mic”, a precizat Roxana Florentina Țurcanu.

Rugămintea noastră, a echipei ALDE Botoșani, este ca toți cei din conducerea Consiliului Județean Botoșani, referindu-ne atât la consilierii județeni, cât și la vicepreședinții și președintele CJ Botoșani, să își facă datoria cu responsabilitate pentru că nu am auzit niciodată pe niciunul dintre ei să spună public că nu-și încasează indemnizația pentru că nu s-a reușit implementarea acestui proiect atât de important.

Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu