Administrație Politică

FOTO Lucian Borfotină în Tulbureni: Fără școală, grădinița în condiții precare, fără farmacie, fără teren de sport, pe unele străzi oamenii pun piatră din banii lor



 

 

 

Lucian Borfotină, candidatul susținut de ALDE pentru Primăria municipiului Botoșani, a mers în cartierul Tulbureni și a constatat că nivelul nu este nici măcar al unui sat din mediul rural.

Acesta a făcut comparație cu ce a reușit el să facă într-un mandat de primar în comuna Cristești, de la asfaltări, reabilitări de școli și grădinițe, dispensar medical, și ceea ce a găsit în cartierul Tulbureni.

Principala concluzie este aceea că problemele nu sunt fără rezolvare, dar localnicii se simt neglijați de administrația locală.

 

 



 

 

”Zilele trecute am ajuns în cartierul Tulbureni și am stat de vorba cu oamenii ce locuiesc acolo. Am vrut să aflu problemele cu care se confruntă cetățenii. Și nu sunt puține.

 

Oamenii se simt uitați și neglijați de actuala administrație. De promisiuni sunt sătui. Principala supărare a oamenilor este școala, care nu funcționează, iar copiii sunt nevoiți sa meargă cu maxi-taxi până la Școală Gimnazial Nr. 1 sau la alte școli din municipiu.  Funcționează doar grădinița și aia în condiții precare. Clădirea arată….nu ca la țară….pentru că eu la Cristești le-am renovat și arată ca noi. Se puteau accesa fonduri prin Programul PNDL și se putea renova școala și astfel botoșănenii din zonă își lăsau copiii la acea unitate de învățământ.

 

O altă problemă este lipsa unei farmacii și a unui cabinet medical. De multe ori când au nevoie de câte un medicament trebuie sa străbată 10-15 km pentru a ajunge la o farmacie. Un cartier frumos, liniștit, dar nemulțumit!

 

Tot de la oameni am aflat ca actuala administratie le-a promis ca vor avea un teren de sport în curtea scolii. La 4 ani de la alegeri, arata….ca înainte. Copiii se joacă în stradă și nu sunt lăsați nici măcar în curtea școlii să se joace, ca să nu mai spun că aproape fiecare cartier are câte un loc de joacă pentru cei mici, însă nu Tulbureni, de parcă părinții lor nu plătesc impozite și taxe Primăriei Botoșani.

 

Oamenii sunt supărați și pe bună dreptate. Mulți dintre locuitorii străzii Prunilor au fost nevoiți să-și tragă singuri curent electric, apa și canalizare pentru ca „nu au mai fost bani” și pentru ei. Și ce m-a revoltat mai tare este faptul că cei din Primăria Botoșani nu au fost în stare sa pună 3-4 mașini de piatră. Au făcut-o în schimb oamenii, din banii lor, că doar trăiesc în oraș.

 

Nu sunt probleme ce nu au rezolvare! Trebuie doar să-ți pese de oamenii care te-au votat și să te implici.

 

#FapteNuVorbe”

Fb. Lucian BORFOTINĂ