Politică

Roxana Țurcanu: Investitorii care ajută la dezvoltarea județului Botoșani au nevoie de sprijinul autorităților!



 

 

 

 

Comunicat de presă Filiala ALDE Botoșani: Ne bucurăm când un om de afaceri alege să performeze pe teritoriul județului Botoșani, pentru că astfel se dezvoltă județul și se creează noi locuri de muncă, dar se pare că situația economică creată de Covid -19 a ajuns să afecteze din ce în ce mai multe domenii de activitate, iar mulți dintre agenții economici nu știu cum să mai facă față cheltuielilor lunare.

Deși au trecut câteva luni bune de când autoritățile promit o relansare a economiei,  nu au venit până în prezent cu nici o măsură  concretă pentru sprijinirea oamenilor de afaceri pentru a depăși  această criză economică.

 




De aceea, solicităm încă o dată atât conducerii cât și consilierilor Consiliului Județean Botoșani, reprezentanților Guvernului în teritoriu, reprezentanților partidului de guvernământ în Botoșani, să vină în ajutorul agenților economici măcar în al 12-lea ceas cu măsuri concrete și benefice pentru  acești oameni care au investit și încă investesc în județul Botoșani și totodată asigură locuri de muncă pentru botoșăneni.

Noi, ALDE, vom susține prin reprezentanții pe care îi avem la nivelul județului Botoșani și la nivelul României în Parlament, proiecte simple, pe înțelesul tuturor și care sunt benefice chiar din prima zi de la promulgarea lor.

„Cerem public factorilor de decizie din județul nostru, care au posibilitatea să ne reprezinte la nivel central, să aprobe scutirea investitorilor care creează locuri de muncă și care produc în România și în județul Botoșani, de impozitele și taxele care sunt aferente  angajării unei persoane”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

 

Precizăm faptul că la un salariu minim angajatorul plătește către statul român în jur de 1100 lei, asta înseamnă că mai mult de jumătate din salariul brut al angajatului se duce către taxele și impozite plătite la stat. 

”Credem că pentru cei care doresc să producă calitativ și la un preț bun pentru cetățenii din județul botoșani și România  trebuie să beneficieze de un ajutor din partea Guvernului pentru a putea face față acestei perioade atât de dificile”, a adăugat președintele ALDE Botoșani. 

Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu