Politică

USR Botoșani: Cei 10 foști membri înscriși în PSD sunt doar 5. Domnul Andrei Turcoman a reușit să dezamăgească pe toți



 

Comunicat de presa USR Botosani:

Toată lumea ne întreabă de cum 10 membri ai USR Botoșani au trecut la PSD. Am fi preferat, în această perioadă, să răspundem întrebărilor referitoare la viziunea noastră, la proiectele noastre pentru Botoșani, dar se pare că știrile de tip ”can-can” sunt mai căutate decăt cele constructive.

Pentru început trebuie precizat că cei 10 foști membri USR înscriși în PSD sunt doar 5. Mai precizăm că până la cele 5 demisii de saptămâna trecută, așa zisele valuri de plecări din USR Botoșani din ultimii 2 ani, pe care le tot prezintă pompos unii așa-zis ziariști, sunt reprezentate de doar 3 persoane, din care 2 demisii și o excludere. 

 



 

Și întradevăr, ne-a luat pe toți prin surprindere demisia și înscrierea în PSD a fostului nostru coleg Andrei Turcoman, împreună cu cele 4 persoane apropiate lui, cu atât mai mult că-i cunoșteam opiniile față de noul lui partid. Nu-i știm motivele pentru care a ales PSD și nu vrem să le aflăm, vrem să ne amintim de el doar ca un fost coleg, care, timp de un an de zile, a participat la toate acțiunile USR Botoșani. Ce am mai putea spune acum? Că nu ne-a dezamăgit doar pe noi, că a reușit să arunce o anatemă rușinoasă asupra tuturor tinerilor care au găsit în USR un partid altfel, un partid cu oameni noi, onești, adunați în jurul unor principii. În viziunea noastră fiecare membru este important, USR are nevoie de noi toți. Nu există membri de rang inferior sau superior, nu contează vechimea, ci contează plus-valoarea pe care fiecare dintre noi o aduce în organizație. Fiecare dintre noi, odată ce a dobândit calitatea de membru, are în rucsac mandate în alb pentru orice funcție unde pregătirea o recomandă. Domnul Andrei Turcoman a reușit să dezamăgească pe toți cei care l-au votat în Adunarea Generală Municipală USR să ocupe locul 4 pe lista candidaților la Consiliul Local Botoșani. La USR, candidații pentru orice funcție publică sunt desemnați transparent, prin votul direct al tuturor membrilor. La USR nu există numiri pe liste sau o ordine stabiltă prin birouri, în spatele unor uși închise. USR este de 4 ani în politică și deși am făcut unele greșeli, nu am făcut niciodată rabat de la onestitate și competență, am dovedit că suntem oameni curați în politică. Împreună vom pune lucrurile în ordine. În ordinea lor firească. Botoșaniul trebuie să aibă o administrație vizionară, onestă și prietenoasă, în slujba locuitorilor lui. 

Marcel Gheorghiță Președinte Filiala Municipală USR Botoșani