Silegeanu: Copiii acestui oraș merită la fel de multă siguranță în școli, materiale educaționale de calitate europeană

0Comunicat de presă: 

Alexander Sutherland: ”Școala trebuie adaptată la copii și nu copiii adaptați școlilor”

Învățământul din România,  un subiect exterm de  dezbătut în campaniile  electorale, însă rămân doar promisiunile. Vă invit să dezbateti  împreună cu mine problemele din acest domeniu important, atât pentru prezentul, cât și pentru viitorul nostru ca județ, popor, țară .

 

În 2019 doar 2 unități de învățământ din județul Botoșani au obținut certificatul cu  titlul de ”Școală Europeană” , ceea ce arată implicarea deficitară a primăriei în susținerea proiectelor educaționale.

 

„Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, o îmbunătățire a managementului școlar și dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

 

Legislația permite administrației publice locale contribuția din bugete proprii de finanțare de baza și complementară a unităților de învățământ.

 

O importanţă deosebită trebuie acordată, în opinia mea, anticipării domeniilor de activitate care vor fi cel mai mult afectate de transformările de pe piaţa muncii. Sistemul de educaţie poate fi considerat unul dintre aceste domenii. Cea mai mare provocare o reprezintă anticiparea cerinţelor pieţei muncii în ceea ce priveşte calificările şi competenţele pe care viitorii absolvenţi ar trebui să le posede pentru a putea fi adaptabili.

 

Voi propune organizarea unei cercetări asupra percepţiilor forţei de muncă în ceea ce priveşte relaţia dintre performanţele sistemului de educaţie şi cerinţele pieţei muncii cu principalul scop de a analiză din punct de vedere statistic existenţa anumitor tipuri de dezechilibre/neconcordanţe de pe piaţa muncii din Botoșani: deficitul de calificări şi neconcordanţa de calificări.

 

Din punctul meu de vedere principalele cauze ale deficitului de calificări:

 

1.progres tehnologic şi schimbarea structurii cererii de forţă de muncă

  1. oferta sistemului de învăţământ şi relaţia să cu mediul de afaceri
  2. migraţia forţei de muncă

4.nivelul salariului

5.competiția

 

Am decis să întru în această competiție electorală după o activitate îndelungată de antreprenor  și voi folosi experiență  acumulată  pentru implementarea proiectelor  economice,culturale, educaționale  de care Botoșaniul are atât de multă nevoie. Cred în oamenii onești ai acestui oraș.

Botosanenii au nevoie de un lider care să se impună cu inteligență , experiență , cultură și atitudine în fața hegemoniei partidelor politice.

 

Educația va fi prioritară prin implementarea de proiecte care vizează în mod deosebit modernizarea școlilor , dotarea laboratoarelor ,achiziționare de echipamente pentru liceele cu profil tehnic și industrial . Voi veghea că toate instituțiile de învățământ și educație (creșe , grădinițe , școli , licee)să aibă parte de cele mai  moderne investiții .

 

 

Copiii acestui oraș  merită la fel de multă siguranță în școli, materiale educaționale de calitate europeană, la fel ca toți copiii din orașele dezvoltate  ale acestei țări .

Partidele politice au decis că alocațiile nu trebuiesc dublate , bugetele pentru bursele sociale nu au fost rectificate  și nu reflectă cu adevărat ajutorul pe care statul român ar trebui să  îl aloce copiilor devaforizati .

 

 

 Se tot insistă pe ideea învățământului on-line, sunt familii în care ambii părinți sunt cadre didactice,  cum se pot împărți, organiza, aceștia într-un mediu în care familia e la loc de cinste?

 

Ei vor trebui  să acorde o mare parte din zi pentru lecțiile online , știm cu toții câte probleme are acest sistem , întrebarea este următoarea: „Vor mai avea timp să se ocupe și de copiii lor?”

 

În final nu uitați că : „Un copil educat, înseamnă un om câștigat! „

Comunicat de presă Cătălin Silegeanu, candidat independent la Primăria BotoșaniNiciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *