Politică

Doina Federovici: „PNL îi condamnă pe copiii din Botoșani și din toată țara la analfabetism și sărăcie”

 




Comunicat de presă: Președintele PSD Botoșani Doina Federovici și-a arătat indignarea față de bătaia de joc a Guvernului liberal în ceea ce privește lipsa de preocupare pentru modul în care copii, părinții și profesorii trebuie să se pregătească pentru noul an școlar. Nimeni nu știe nimic.

Educația copiilor în județul Botoșani și în toată țara a devenit un moft în Guvernarea PNL. Zeci de mii de elevi din Botoșani și 1,4 milioane de copii la nivel național au interzis la școală din 15 septembrie 2020. Liberalii nu au timp să se ocupe de educația copiilor noștri, sunt ocupați cu afacerile de partid! Nu există tablete, nu există conexiune la internet, nu se merge la școală! PNL îi condamnă pe copiii din Botoșani și din toată țara la analfabetism și sărăcie”, a declarat Doina Federovici.

 



 

În timp ce în toată Europa s-au făcut planuri, s-au alocat fonduri și se fac pregătiri pentru ca școala să înceapă în condiții care să asigure o protecție maximum posibilă, în România PNL imaginează scenarii și experimente care compromit grav educația actualelor generații de copii.

Ludovic Orban și gașca lui de lăudători nu are timp de educația copiilor. Premierul liberal e ocupat să mai dea peste cap 100 de Whisky de câteva sute de lei sticla și să fumeze câteva pachete de țigări.  România Educată a lui Iohannis a devenit România izolată a lui Orban! Toți elevii, părinții și profesorii așteaptă o decizie pe care Guvernul Orban se dovedește incapabil s-o ia și s-o comunice din timp. Liberalii au refuzat să dubleze alocațiile, au lăsat copii fără acces la educație online sau la școală”, a subliniat Doina Federovici, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Botoșani.

 



 

 

Academia Română a spus clar că pentru ciclurile preșcolar și primar, școala online nu se poate face și generează efecte negative asupra dezvoltării lor psiho-sociale, dar liberalii nu sunt interesați de opiniile specialiștilor, preferă să meargă pe mâna politrucilor.  

Habarnistele, Anisie și Turcan, marile specialiste în educație au lăsat de izbeliște sute de mii de elevi și familiile acestora, fără să le ofere un mod de învățământ real! România Educată a lui Klaus Iohannis e o bătaie de joc, o umilire a copiilor și părinților din județul Botoșani și din toată țara”, a completat președintele PSD Botoșani.