Politică

Mihaela Huncă: ”Primarul scoate tramvaiul și introduce autobuze diesel, poluante, pentru care fiecare botoșănean mai și plătește, pentru că sunt închiriate” 

deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani



deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani

Comunicat de Presă Pro România Botoșani:

 

Haz de necaz la propriu la nivelul Primăriei Botoșani!  După ce în 2017 primarul Cătălin Flutur anunța cu surle și trâmbițe reabilitarea căii de rulare a tramvaiului cu 32 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, același edil a sărbătorit în cadru festiv eșecul: ultima cursă a tramvaielor în municipiul Botoșani, emblema orașului, – 31 iulie 2020!

 

“Politicienii din Botoșani par să nu se plictisească și să vină în continuare în fața alegătorilor, sfidător, organizând chiar și acțiuni festive la eșecuri. Cum poți pune capăt unei finanțări de 32 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea căii de rulare a tramvaielor, printr-o sărbătoare care oficializează eșecul dezolant al întregului demers? Oameni buni, suntem la propriu luați drept masa de manevră, ca să nu folosec cuvinte mai dure! In urmă cu trei ani promiți tramvai european la Botoșani și ,acum, în mod festiv îți recunoști eșecul? E vorba de sfidare, e vorba de a-i desconsidera pe cei care au crezut în primar și i-au dat votul. Nu văd cum ar mai putea ieși primarul Flutur din birou și să-i privească în ochi pe cei care l-au crezut atunci. Moral ar fi nici să nu o facă, pentru că botoșănenii poate iartă, dar nu uită”, a declarat candidatul Pro România la Primăria Botoșani, Constantin Liviu Toma. 

 



 

 

“Sunt din nou uimită de reacția politicienilor membri ai partidului de guvernământ. După ce zilele trecute vicepremierul îi amenința pe botoșăneni că nu vor fi alocate fonduri pentru extinderea rețelei de gaz dacă nu votează “cum trebuie” primarul organizează o festivitate prin care își anunță eșecul propriei promisiuni: tramvai civilizat la Botoșani. În timp ce toate țările din Uniunea Europeană, în orașele tot mai amenințate de poluare, tramvaiul reprezintă un mijloc eficient și nepoluant de deplasare, la Botoșani facem exact pe dos. Ba mai mult, în timp ce în majoritatea orașelor din țară transportul în comun se face cu vehicule electrice, în Botoșani primarul scoate tramvaiul și introduce autobuze diesel, poluante, pentru care fiecare botoșănean mai și plătește, pentru că sunt închiriate. Vă spun sincer, e noaptea minții, sfidare a cetățenilor pe față și nu pot decât să mă gândesc că actualul primar și-a propus cu tot dinadinsul să piardă alegerile! Îi dorim o festivitate cel puțin la fel de grandioasă atunci, după alegeri, așa cum a organizat-o pentru a marca propria neputință administrativă. Eu nu văd sincer, cine și de ce ar mai vota un primar care se bucură la propriile eșecuri pe banii și pe sănătatea botoșănenilor!” a declarat coordonatoarea organizației Pro România Botoșani, deputatul Mihaela Huncă.