Politică

Guvernul Orban pregătește deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil





Comunicat de presă: Începerea școlii nu este un subiect de campanie! Nu ne jucăm cu educația, dar nici putem pune în pericol siguranța copiilor noștri.

 

Şcoala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru interministerial care face analize, evaluare a infrastructurii, evaluare a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt. 

 

Există și situații în care, la nivelul unității de învățământ, există posibilitatea reluării cursurilor în condiții normale.

 

 




De asemenea, avem pregătit și un scenariu hibrid în care unii elevi vor veni la școală și alții vor participa la cursuri de acasă, în format online.


Suntem pregătiți și pentru situația în care vom continua lecțiile online, dacă epidemiologii nu vor permite accesul copiilor la școală. Guvernul Orban a alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziționarea numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educației prin inspectoratele școlare. Este vorba de 250.000 de tablete. Așteptăm să se finalizeze licitația pentru a putea distribui tabletele. Acestea vor fi livrate până 

la data de 10 septembrie copiilor din mediile dezavantajate.

 

De asemenea, cifra necesarului de tablete a fost rezultatul unei centralizări care a fost făcută de inspectoratele școlare pe baza informațiilor furnizate de managerii școlilor și a unităților de învățământ după consultarea părinților. Aceasta a fost procedura prin care s-a stabilit necesarul de tablete.

 

Pregătim deschiderea școlii pentru orice situație posibilă. Guvernul Orban va găsi cele mai bune soluții în așa fel încât siguranța copiilor să nu fie pusă în pericol în vreun moment.

Senator, prof. Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani