Politică

Roxana Florentina Țurcanu: Suntem oraș verde, dar parcurile din municipiul Botoșani se zbat în mizerie



 

Comunicat Filiala ALDE Botoșani: Locuri de promenadă și recreere, altădată zone etalon ale municipiului, parcurile din Botoșani par a fi uitate acum de actuala administrația locală.

Odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus municipalitatea a limitat accesul publicului în interiorul lor, însă, deși măsurile de relaxare le-au permis redeschiderea, autoritățile locale nu s-au mai preocupat de curățenia și îngrijirea acestora.

În discuțiile purtate de candidata ALDE la Primăria Botoșani – Roxana Florentina Țurcanu cu botoșănenii, aceștia au reclamat mizeria din parcuri și lipsa de preocupare a conducerii primăriei pentru întreținerea și salubrizarea acestor zone verzi.




Ne onorează statutul de oraș verde, ne mândrim că Botoșaniul este municipiul cu cel mai curat aer din România, dar din păcate, noi nu ne putem bucura de parcurile noastre. Locurile care teoretic ne conferă o calitate superioară a aerului, sunt impracticabile din cauza mizeriei și a paraginii în care au fost lăsate. Multe dintre bănci sunt degradate sau pline de excremente de păsări, aleile sunt neîngrijite, iar vegetația a fost lăsată să crească haotic. Vorbind cu cetățenii municipiului, aceștia se plâng că și-ar dori să se relaxeze în week-end sau după programul de lucru în parcul Mihai Eminescu sau pe pietonal, mamele vor să își plimbe copiii, persoanele în vârstă să iasă din casă și să se bucure de o oază de verdeață și nu o pot face, întrucât nu au unde să se așeze. Mă întreb ce face Urban Serv, își respectă sau nu contractul pentru salubrizarea municipiului? Cum își justifică această societate activitatea, când toate parcurile sunt pline de mucuri de țigară, coji de semințe, iar băncile sunt pictate de zburătoarele aciuate acolo?a declarat Roxana Florentina Țurcanu, candidat ALDE la funcția de primar al municipiului Botoșani




Pe lângă îndreptarea problemelor legate de salubrizarea parcurilor din oraș, aspiranta la funcția de edil al municipiului atrage atenția asupra faptului că autoritățile locale ar fi trebuit să  fi identificat soluții și pentru eradicarea ciorilor care și-au făcut cuiburi și au invadat Parcul Mihai Eminescu.

Pe lângă faptul că sunt deranjante prin zgomotul pe care îl produc, ciorile fac și foarte multă mizerie. Primăria trebuia să ia măsuri în acest sens și să combată instalarea acestor păsări în parcurile municipiului prin toaletarea copacilor și distrugerea cuiburilor. Dar dacă tot s-a pierdut lupta cu ele, măcar să aibă în vedere curățarea băncilor și salubrizarea aleilor și a Pietonalului Unirii   a mai spus Roxana Florentina Țurcanu.

ESTE TIMPUL FAPTELOR CONCRETE și sper ca alături de echipa ALDE să reușesc  să îndrept aceste deficiențe ale actualei administrații locale.

 

Biroul de presă,

ALDE Botoșani