Politică

Federovici, PSD:  Mincinoșii Șoptică și Flutur se laudă cu măștile de la Guvern, asigurate prin legea dată de PSD, pe care Guvernul Orban a încălcat-o și a contestat-o la Curtea Constituțională

Liderii PNL Botoșani, Costel Șoptică și Cătălin Flutur fac publicitate electorală pe sănătatea și viața oamenilor pe care ei și cu Guvernul Orban au pus-o în pericol prin blocarea legii votată de PSD pentru acordarea de măști gratuite persoanelor vulnerabile. După ce în luna iunie 2020, eu și toți colegii mei parlamentari de la PSD Botoșani am votat în Parlament legea privind acordarea de măști pentru persoanele vulnerabile, Guvernul Orban reprezentat la Botoșani de Șoptică și Flutur, au atacat legea la Curtea Constituțională, care până la urmă le-a respins blocajul”, a declarat Doina Federovici.

Ministerul Sănătății a obligat din luna mai toți românii să poarte măști, indiferent dacă își permit sau nu. 

PSD a inițiat și a votat în Parlament legea pentru acordarea de 30 de măști pe lună pentru persoanele vulnerabile, iar PNL s-a opus. Legea cu măștile gratuite trebuia să se aplice de 3 luni de zile, iar liberalii până acum au obligat oamenii cu venituri mici să poarte măști, fără a avea posibilitatea să le și cumpere. 

Cât de mincinoși puteți să fiți domnilor de la PNL să vă faceți campanie cu o lege dată de PSD, blocată de PNL, prin care trei luni de zile ați lăsat oamenii să se îmbolnăvească că nu ați fost în stare să găsiți un furnizor serios care să producă măștile la timp. În realitate, în acest moment, Guvernul PNL nu a respectat legea PSD și a onorat doar o treime din contractul de achiziție. Deci măștile sunt oricum doar o treime din cât trebuiau să fie și au ajuns mult prea târziu. În intervalul în care legea i-a obligat pe liberali să dea măști și nu dat, numărul de infecții s-a triplat”, a declarat Doina Federovici.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, 29 martie 2020: „Astăzi a început producția primelor măşti în România!

Adevărul, de astăzi este că nu s-au mai produs măști la Romarm, pentru că mașinile s-au stricat, au funcționat cât a durat vizita lui Orban, apoi totul s-a oprit.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.