Politică

Cosmin Andrei: „Elevii și profesorii din Botoșani merită mai mult! Avem nevoie de Programul Educație Inteligentă în Școli Moderne”

Cosmin Andrei, candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Botoșani a făcut astăzi public Programul „EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE” prin care vrea să majoreze semnificativ nivelul investițiilor din bugetul local și din fonduri europene pentru reabilitarea și informatizare infrastructurii școlare.

Împreună cu toți colegii mei, care candidează pentru Consiliul Local al Municipiului Botoșani am pregătit deja toate măsurile și programele prin care să dotăm sălile de clase din toate școlile cu table interactive și proiectoare, precum și implementarea catalogului electronic. De asemenea, lucrăm în acest moment la realizarea unei platforme digitale online, la care să aibă acces gratuit toți elevii și profesorii din municipiul Botoșani”, a declarat Cosmin Andrei.

Cosmin Andrei a prezentat deja în programul său pentru mandatul 2020-2024, proiectul privind instalarea de camere video în jurul școlilor pentru creșterea siguranței copiilor și sistemul de vouchere pentru acordarea de rechizite școlare gratuite copiilor din familiile vulnerabile.

Îmi doresc ca municipiul Botoșani să atragă companii importante pentru crearea de locuri de muncă bine plătite pentru tinerii noștri ca să nu mai fie nevoiți să plece în altă parte. De aceea, am început procedurile cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași pentru deschiderea la Botoșani a mai multor facultăți cu specializări în informatică, economie, drept și științe umaniste. Tinerii din județul și municipiul Botoșani trebuie să aibă acces la studii, aici la ei acasă. Vreau, în mandatul meu de primar să pun bazele învățământului universitar aici, acasă la Botoșani, ca să le dăm tinerilor șansa să se specializeze și să rămână în orașul nostru”, a declarat Cosmin Andrei.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.