Politică

Stimularea creării de locuri de muncă pentru tineri prin programe dedicate și atragerea de investitori sunt priorități pentru Cosmin Andrei și Doina Federovici  

Doina Federovici și Cosmin Andrei, candidații PSD pentru Consiliul Județean și Primăria Botoșani au pregătit programe dedicate pentru stimularea creării de locuri de muncă calificate și bine plătite, adresate tinerilor.

Îmi doresc ca municipiul Botoșani să atragă companii importante pentru crearea de locuri de muncă bine plătite pentru tinerii noștri ca să nu mai fie nevoiți să plece în altă parte. Această măsură este în legătură directă cu deschiderea unei extensii la Botoșani a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Un punct central al programului meu îl reprezintă stimularea realizării de locuri de muncă prin programe europene, care sunt ușor de accesat și de implementat. Astfel avem Programul „Primul loc de muncă” pentru tinerii între 18 și 30 de ani, deschiderea de școli de meserii în sistem dual în parteneriat cu mediul de afaceri local și cu Inspectoratul Școlar Județean, Programul „Internship Administrație Botoșani” pentru pregătirea de tineri specialiști pentru administrația locală. Toate pot fi puse în practică pentru a nu ne mai pleca tinerii în afara țării sau părinții să-și lase aici copiii și ei să muncească pe brânci, în condiții grele în străinătate”, a declarat Cosmin Andrei.

În Guvernarea PSD au fost create peste 5.000 de noi locuri de muncă în Botoșani și au fost realizate majorări de venituri pentru toți botoșănenii. 

 „La Consiliul Județean Botoșani împreună cu echipa mea voi pune în aplicare Programul „Invest Botoșani” cu puncte de informare pentru mediul de afaceri local și zonal. În același timp, voi organiza întâlniri lunare între reprezentanții mediului de afaceri și cei ai Consiliilor Locale și ai Consiliului Județean, în vederea identificării de noi oportunități pentru investiții în județ. În a doua etapă voi porni Programul „Parcuri Industriale funcționale” prin care vom propune proiecte în parteneriat public-privat pentru realizarea de investiții la nivel local și crearea de locuri de muncă calificate și cu salarii bune”, a declarat Doina Federovici.

În ultimele 10 luni, locurile de muncă dispar pe zi ce trece fără ca Guvernul Orban să ia vreo măsură pentru susținerea oamenilor care rămân pe drumuri. În ciuda minciunilor lansate de PNL că doar 684 de oameni și-au pierdut locul de muncă de la începutul pandemiei până în prezent, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, șomajul este în creștere în fiecare lună. 

În realitate, la nivel național peste 1 milion de oameni sunt șomeri și au contractele de muncă suspendate ori se află în șomaj tehnic.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.