Politică

Doina Federovici: „La Consiliul Județean voi fi principalul partener al fermierilor botoșăneni”

Candidatul PSD pentru Președinția Consiliului Județean, Doina Federovici a prezentat astăzi principalele priorități pentru susținerea fermierilor și producătorilor locali din Botoșani în mandatul 2020-2024.

Am pregătit alături de colegii mei un program pentru următorii 4 ani, dedicat finanțării domeniului agricol și sprijinirii fermierilor, cooperativelor și asociațiilor agricole din județ în vederea înființării de unități de colectare, depozitare, procesare și comercializare pentru produsele agro-alimentare ale producătorilor locali. Nu voi accepta nicio întârziere în implementarea acestor măsuri prin care să promovăm agricultura din județul nostru și toți fermierii botoșăneni care muncesc pământul pentru a produce hrană sănătoasă pe care noi să o punem pe masă”, a declarat Doina Federovici.

Guvernul PSD a fost primul și singurul care a oferit în avans plata subvențiilor timp de trei ani pentru toți cei 35.000 de fermieri botoșăneni care au primit 60 de milioane de euro subvenția pe suprafețele cultivate.

SUSȚINEREA FERMIERILOR BOTOȘĂNENI: 118 MILIOANE DE EURO

În Guvernarea PSD din perioada 2017-2019, a început refacerea sistemelor de irigații din județul Botoșani. Peste 5.700 de hectare de teren sunt irigate în județul Botoșani datorită investițiilor de 300.000 euro realizate în anii trecuți.

30 de primării din județul Botoșani au beneficiat de finanțare pentru reabilitări de drumuri, alimentări cu apă și canalizare, construcții de școli și grădinițe, reabilitări de cămine culturale în Guvernarea PSD.

În mandatul guvernării social-democrate, fermierii botoșănenii au beneficiat de fonduri europene și guvernamentale pentru investiții în domeniul agricol: sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – Primul loc din Moldova; sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale – Primul loc din Moldova; sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici – Al doilea loc din Moldova.

În Guvernarea PSD la Botoșani au fost peste 500 de beneficiari privați ai Programelor guvernamentale: Start-up Nation, Tomate Românești și Programul Lână.

Din păcate în Guvernarea PNL nu a intrat niciun euro în județul Botoșani pentru fermierii noștri. Agricultura a devenit Cenușăreasa economiei sub guvernarea Orban. Programele inițiate de PSD, precum Tomate și Usturoi, au fost tăiate, iar programul Lână a fost desființat. La fel programul de refacere a sistemelor de irigații a fost abandonat de PNL”, a subliniat Doina Federovici.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.