VIDEO Silegeanu: Prețul real al unui km de asfalt este de 1,1 milioane lei. Un metru liniar de apă 130-160 lei, un metru de canalizare 230-300 lei

0

 

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, candidatul independent la funcția de primar al municipiului Botoșani, a declarat că prețurile reale ale lucrărilor de utilități publice sunt mai mici în realitate față de cât costă din bugetul Primăriei. 

Într-un LIVE pe rețeaua de socializare Facebook, Silegeanu a făcut referire la trei dintre străzile pe care municipalitatea anunță că le asfaltează. 

”Avem 59,1 km de drumuri neasfaltați de 30 de ani și nimeni nu face nimic… Am văzut în proiect asfaltarea străzilor Izvoarelor, Vâlcelei și Zimbrului și au costat 1,3 milioane euro. Cu 1,3 milioane euro asfaltezi 4 km de drum pentru că 1,1 milioane lei costă un kilometru de asfalt. Nu cred că a asfaltat 4 km pentru că aceste trei străzi însumează mai puțin. Dacă în 4 ani asfaltați 60 km, ce pretenții să mai avem de la guvernanți că vor face autostrăzi? Conform calculelor făcute de mine și aprobate de mari constructori, pentru asfaltarea celor 59,1 km de drum avem nevoie de 13,9 milioane euro pentru că un km costă 1,1 milioane lei. Un metru liniar de canalizare costă între 230 și 300 de lei, iar un metru liniar de apă costă 130-160 lei. 

Suntem eligibili pentru fonduri europene pentru că suntem într-o zonă defavorizată și avem acces prioritar la aceste fonduri. Fondurile se aprobă în 2-3 luni, implementarea lor pentru oamenii de la periferie, canalizare, apă, ca și termen de execuție, 59, 1 km se realizează în doi ani de zile. Proiect implementat, licitat, executat, în doi ani de zile”, a declarat Cătălin Silegeanu. 

Catalin Silegeanu : Candidat Independent la Primaria si Consiliul Local Botosani, CMF: 24200340

  

Live de la orele 20:15 – Episodul 2Planuri despre Botosani#CandidatIndependentPrimariaBotosani

Publicată de Catalin Silegeanu pe Marţi, 22 septembrie 2020

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *