Politică

Cătălin Silegeanu: ”Botoșănenii au ocazia să sancționeze partidele mamut care s-au perindat pe la guvernare. Ani în care Botoșani a stagnat”



Comunicat de presă Cătălin Silegeanu: 

”Dragi botoșăneni,

In perioada următoare vom vorbi despre parlamentari,fapte și realizări. Vom vorbi despre ce au făcut și ce nu au făcut oamenii trimiși in Senat sau la Camera deputaților. Începem astăzi. 

În 2009, când au preluat Băsescu si PDL-ul hățurile, datoria publică (guvernamentală) era de 23% din PIB. Au adus-o la 38% în 3 ani, deci o creștere de 50% a datoriei.

A venit Victor Ponta, a stagnat datoria pe la 38-39, a crescut PIB-ul, a plătit niște datorii, tot pe acolo a rămas . A mărit salariile, au crescut investițiile, economia a mers bine.

A venit PSD in 2016, a scazut-o un pic de la 38% la 35%, tot pe fondul cresterii PIB-ului, deci, au mai platit câteva imprumuturi. Au mărit salarii, deci, cheltuieli. Tot bine a mers economia, pe consum. Datoria a scăzut un pic, deși nivelul de trai a crescut. 

Au preluat liberalii guvernarea și au adus datoria la 42-43% într-un singur an. 

 


 

Parlamentul actual nu a făcut ce trebuia, mimând că reprezintă poporul. 

Azi, cand vorbim, văd că dispar de pe listele partidelor parlamentare toate vocile care au deranjat, au mai spus lucrurilor pe nume, au apărat unele principii și valori. Din toate partidele, de la USR, PSD și PNL!

Boala merge înainte, din rău în mai rau, investiții nu s-au făcut, nu vezi nici o îmbunătățire, nici în nivelul de trai, nici în investiții care să genereze plus-valoare în viitor. 

Investițiile străine directe sunt de trei ori mai mici decât anul trecut:

1,39 miliarde de euro în primele opt luni din acest an, față de 4,36 miliarde euro în 2019. Asta înseamnă 3 miliarde euro diferență, adică o scădere de 68%.

Vedem azi cu ochiul liber că PSD a intrat definitiv în tabăra globalistă, având rolul de a face doar jocul aparent de opoziție.

 



 

Botoșănenii au ocazia să sancționeze partidele mamut, partidele tradiționale, care s-au perindat vremelnic pe la guvernare, prin Parlamentul României, în ultimii zeci de ani. Ani în care Botoșani a stagnat, din toate punctele de vedere. Botoșănenii au nevoie de oameni tineri, de profesioniști, de oameni care au reușit, în timpul acestor derapaje și șicane ale politicienilor, să aducă plus valoare la bugetul de stat, prin antreprenoriat și investiții.

 

Botoșănenii au nevoie de parlamentari care să le reprezinte interesele cetățenești, care să modernizeze orașul, care să atragă investitori, să deblocheze fondurile europene, iar pentru asta trebuie să procedezi corect, transparent, în folosul cetățenilor și nu în interes personal.

 

Îi votați pe aceiași „dinozauri” din politica românească, pe cei care au intrat săraci și înfometați în politică și s-au înfruptat 30 de ani din banul public, sau îi alegeți pe profesioniști? Ne îngropăm economia, sau o restartăm?

Puterea este a poporului.

Cu stima,

Ing. Dipl.Catalin Silegeanu