Politică

Comunicat de presă: PSD le garantează botoșănenilor și tuturor românilor siguranța locurilor de muncă prin Programul ,,Muncă și Demnitate Socială”, în timp ce PNL a generat peste 800.000 de șomeri





Deputatul social-democrat Marius Budăi a anunțat astăzi că prioritatea PSD la guvernare pentru următorii patru ani este păstrarea locurilor de muncă și creșterea sigură a veniturilor românilor, așa cum a fost de fiecare dată când social-democrații au fost la guvernare.

PSD le garantează românilor siguranța locurilor de muncă. Programul ,,Muncă și Demnitate Socială” lansat de PSD zilele trecute ca parte a Programului de Guvernare pentru perioada 2020-2024 vine cu soluții concrete după ce liberalii lui Iohannis au eșuat în gestionarea crizei economice și au lăsat fără loc muncă peste 800.000 de oameni. În același timp, Guvernul Orban a blocat toate programele inițiate de PSD între 2017 și 2019 pentru tineri și pentru persoanele defavorizate. 1 milion de noi contracte de muncă este angajamentul PSD pentru toți românii, care va fi realizat prin mai multe tipuri de măsuri directe: sprijin financiar pentru companiile care angajează și păstrează angajații cel puțin un an, acordarea de vouchere pentru pregătire și reconversie profesională pentru noi locuri de muncă, stimuli financiari de inserție pentru angajarea șomerilor, prime de ocupare și de instruire și calificare, granturi pentru înființarea de întreprinderi sociale, finanțare pentru incubatoare de afaceri inclusiv start-up-uri pentru studenți și parcuri industriale în fiecare județ”, a declarat Marius Budăi.



 


Ținta PSD este reangajarea șomerilor, victime ale guvernării PNL și crearea a peste 500.000 de noi locuri de muncă, bine plătite.

În timp ce PNL şi USR nu propun nimic, PSD vine în faţa românilor cu soluţii concrete, cu măsuri ţintite, corecte, simple, pentru tinerii care nu-şi mai găsesc o slujbă după ce au fost concediaţi, pentru persoanele peste 55 de ani ori pentru cele din grupurile dezavantajate, precum şi cu un program privind stimularea natalității care poate rezolva problema demografică din România. PSD vrea să reducă impozitarea muncii pentru  a determina creșterea salariilor pentru mai mult de 4,5 milioane de angajați, respectiv pentru toți care au salarii mai mici de 6.000 de lei/lună, adică pentru 85% dintre salariații din România. Deducerile din impozitul pe venit cresc progresiv în funcție de nivelul salariului și numărul copiilor, astfel încât pentru salariile de până în 6.000 de lei impozitul pe venit va fi zero ori va fi consistent diminuat”, a subliniat deputatul PSD Botoșani.